Якщо вам хочеться чогось смачного, ароматного і при цьому легкого у приготуванні – ці пиріжки створені для вас!
Тонке, хрумке тісто філо, начинка з карамелізованих яблук, журавлини та горіхів – ідеальний десерт до чаю. А головне, все готується за 15 хвилин!
Що знадобиться:
- Яблука – 4 шт.
- Журавлина або смородина – 100 г
- Вершкове масло – 20 г
- Горіхи (будь-які) – 50 г
- Тісто філо – 7 аркушів
- Додатково: горішки для посипання – 30 г
Як готувати:
- Наріжте кубиками яблука, відправте на розігріту сковороду разом з ягодами. Протушкуйте пару хвилин, потім додайте вершкове масло|мастило| і подрібнені горіхи. Перемішайте, щоб начинка стала ароматною та соковитою.
Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео
- Розкладіть начинку на аркуш тесту філо, загорніть так, як вам подобається - у вигляді трубочок, конвертиків або шарів.
- Змастіть збитим яйцем, щедро посипте подрібненими горішками.
- Випікайте 10-12 хвилин|мінути| при 180°C, поки пиріжки не стануть золотистими і хрусткими.
Діставайте з духовки, насолоджуйтесь невимовним ароматом і пригощайте рідних - вони точно попросять добавки!
Настя Приходько зізналась, що не жалкує, що представляла рф на Євробаченні: дискваліфікували через Лободу
Встигніть зберегти свій номерний знак: важливі зміни для водіїв України, термін до 31 березня
Мобілізація у 60 років – не поріг: призовний вік хочуть переглянути, "пенсії" готуватися?
Запах риби з-під крана: чому київська вода нагадує рибну юшку
Читайте також:
Соковиті курячі котлетки з хрумкою кукурудзою: рецепт ніжності, яка тане в роті.
Простий рецепт супу Том Ям, який можна приготувати вдома.