Тонізуючий салат з молодої капусти й кропиви — смачна сезонна пропозиція, від якої неможливо відмовитися.

Кропива - 75 г
Морква молода - 3 шт.
Капуста молода - 1/4 шт.
Сіль за смаком
Сметана - 4 ст. л.
Беріть для страви верхівки молодої кропиви. Щоб прибрати жалкі волоски, облийте листя окропом або промийте його у воді з оцтом. Бланшування також зменшує гіркоту кропиви — занурте листя в окріп на хвилину, а потім облийте холодною водою.

Відокремте листя кропиви від стебел. Промийте та обдайте окропом. Знову промийте листя холодною водою, відіжміть і грубо наріжте. Покладіть нарізану кропиву в салатницю.

Дрібно наріжте помиту та обсушену капусту. Очистьте та наріжте соломкою або натріть на грубій тертці моркву. Викладіть овочі у салатницю до кропиви.

Присоліть салат і заправте сметаною. Добре перемішайте й дайте постояти хвилин 5 перед подачею.

Читайте також:

Захочеться їсти другою ложкою: рецепт смачного гарячого картопляного салату з крабовими паличками

Популярні новини зараз

Чому ваша картопля дрібна: 7 помилок, які роблять навіть досвідчені городники

Дізнайтеся його секрети: що місяць народження говорить про характер і кохання вашого чоловіка

Грибний суп-пюре: зігріваючий аромат лісу на вашій кухні, простий і правильний рецепт

Комуналка під час відключень світла? У Раді пропонують поставити крапку: платити не повинні

Показати ще

Він просто дивовижний: рецепт листкового м'ясного салату з сиром, морквою та чорносливом.

Вся тарілка з'їдається за хвилини: рецепт незвичайного картопляного салату з оливками та червоною цибулею

Тепер він стане вашим коханим: рецепт теплого салату з куркою, помідорами та солодким перцем.

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.