- З цієї кількості продуктів виходить 1 літр готового кетчупу.
Помідори промийте і пропустіть через соковитискач, який на виході дасть чистий сік помідорний без макухи.
Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.
Яблука помийте, зніміть з них шкірку, також розріжте на 4 частини та виріжте серцевину.
Подрібніть цибулю та яблука в м'ясорубці або блендері в кашку.
Якщо хочете зробити кетчуп гострішим, то можна додати перчик чилі, подрібнивши його разом із цибулею та яблуками.
Далі томатне пюре і яблучно-цибулеву кашку відправляємо в зручну і каструлю, що підходить за розміром, перемішуємо.
Обов'язкова вакцинація з 1 січня: в Україні ввели новий календар, що треба знати кожному
Провал "Холостяк" та жорсткий 14 сезон: Тарас Цимбалюк відлякує дівчат
Чарівний новорічний рецепт: салат "Діана" з плавленим сиром, буряком та магією
Пенсії з сюрпризом: скільки додадуть українцям у 2026-му і чому "старшим пенсіонерам" знову пощастить більше
Поставте каструлю на помірний вогонь і як тільки маса закипить, потрібно додати сіль, цукор, оцет, корицю, гвоздику та мелений перець.
Все ретельно перемішайте та уварюйте кетчуп до потрібної густоти при регулярному помішуванні – приблизно дві години.
Розлийте готовий гарячий кетчуп стерилізованими баночками потрібного розміру та закочуємо стерилізованими кришками. Гарячі банки переверніть дном догори, накрийте ковдрою і дайте охолонути повністю.
Домашній кетчуп стане смачним та ароматним доповненням будь-якої страви, особливо добре підійде до м'яса та риби.
Читайте також:
Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку
