Пироги з капустяною начинкою - класика кулінарії.
І справді, пироги з капустяною начинкою бувають різної форми і "змісту": можна спекти звичний прямокутний пиріг зі злегка обсмаженою білокачанною капустою, а можна поекспериментувати і уявити домашнім і гостям відкритий пиріг у формі ромба з начинкою з кольорової та брюссельської. А ось для святкового застілля, чи то Нового року, чи дня народження, важливо, щоб пироги були не лише смачними та ситними, а й красивими.
Отже, тісто для капустяного пирога-рулету готується дуже просто і швидко: із трьох основних інгредієнтів, без яєць та дріжджів. Воно виходить розсипчасте та ніжне.
Продукти для тіста:
- борошно - 400 г;
- сметана – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор - 0,5 ч. л.;
- жовток (для змащування пирога) – 1 прим.
В борошно додаємо цукор і сіль, перетираємо з м'яким маслом в крихту, додаємо сметану і замішуємо щільне тісто для пирога. На деякий час забираємо тісто в холод.
Продукти для начинки:
Секретний ворог вашого городу: де ховається попелиця взимку і як позбутися її назавжди
ПФУ мовчить, а ви втрачаєте гроші: три хитрі способи підняти свою пенсію, про які ніхто не попереджає
Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал
Таємниця, яку Наталія Фаліон носила роками: чому насправді помер чоловік зірки "Лісапетний батальйон"
- капуста білокачанна – 500 г;
- яйця – 4 штуки;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- олія вершкове - 15-20 мл;
- олія рослинна – 1 ст. л.;
- зелень до смаку;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Капусту шаткуємо, бланшируємо в окропі 3-4 хвилини, потім промиваємо холодною водою і ретельно віджимаємо.
Додаємо в капусту розтоплене гаряче вершкове масло|мастило|, перемішуємо.
Цибулю нарізаємо, обсмажуємо на олії, солимо, перчимо, додаємо до капусти.
Яйця варимо круто, нарізаємо кубиками, додаємо в капустяну начинку. Також додаємо подрібнену зелень та спеції. Добре перемішуємо начинку для пирога з капустою та яйцями.
Ділимо тісто на 2 частини: з кожної розкочуємо тонкий прямокутник.
Викладаємо на тісто начинку. Начинку розподіляємо, залишаючи вільними краї на 1-2 см та 1/4 частину тіста з короткого боку.
Згортаємо тісто з начинкою в рулет, підгинаючи краї.
Пиріг з капустою змащуємо жовтком.
Печемо капустяний пиріг при 190 градусах 40-50 хвилин (час залежить від товщини тіста та особливостей вашої духовки).
Читайте також:
Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку.
Якщо немає часу, але хочеться смакоти: рецепт швидкого пирога з лавашу з куркою, рисом та грибами
Коли гості на порозі або терміново потрібно солодке: рецепт соковитого пирога ягідного за 25 хвилин
