Українська кулінарка поділилася видатним рецептом ніжної, ароматної буженини, яка ідеально підходить для святкових випадків.
Поєднання яблучного соку та насиченого пряного маринаду перетворює свинячий ошийок на соковиту, ароматну страву з легким натяком на солодкість.
Інгредієнти:
Свинячий ошийок - 2 кг.
Яблучний сік - 150 мл.
Сушений часник - 1 ч. л.
Загадково росте рівень антифризу? Ось що насправді відбувається з вашим двигуном, і чому це може дорого коштувати
Рекордний комунальний удар: українці платитимуть по 250 грн за куб
Обов'язкова вакцинація з 1 січня: в Україні ввели новий календар, що треба знати кожному
Хто освідчується у коханні, а кому час бігти: великий любовний гороскоп на грудень-2025 для всіх знаків Зодіаку
Сіль - 2 ч. л.
Для маринаду:
Соняшникова олія - 100 мл
Паприка - 1 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Чорний перець - 1 ч. л.
Кетчуп - 2 ст. л.
Насіння гірчиці - 4 ст. л.
Мед - 2 ст. л.
Інструкції з приготування:
Почніть із того, що глибоко проколіть свинячу шийку гострим ножем. Приготуйте суміш із яблучного соку, сушеного часнику і солі. За допомогою кухонного або медичного шприца введіть цю рідину в м'ясо. Залиште свинину на ніч у холодильнику, щоб вона ввібрала аромат.
Змішайте всі інгредієнти для маринаду в мисці та ретельно перемішайте. Після того, як м'ясо промаринується ніч, щедро покрийте його сумішшю маринаду.
Потім загорніть покриту свинину в пергаментний папір або алюмінієву фольгу. Запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 3 годин.
Ось і все, через три години зніміть кришку з м'яса, ще раз змастіть його маринадом і поверніть у духовку ще на 30 хвилин. Це додасть свинині золотистої, ароматної скоринки.
Раніше «hyser» повідомляв, хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята
Як повідомляв «hyser», таких пасок на Великдень ви ще не їли: рецепт повітряної смакоти в склянках
