Якщо ви вважаєте, що цвітна капуста – це нудно, то настав час змінити вашу думку! Цей пікантний корейський салат не залишить байдужим жодного любителя гостренького.
Хрумка капуста, пряні спеції та легка кислинка – ідеальне поєднання для тих, хто хоче урізноманітнити свій стіл чимось незвичайним.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 600 г
- Морква – 1 шт.
- Червона цибуля – 0,5 шт.
- Болгарський перець – 1 прим.
- Гострий чилі перець – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Коріандр – 0,5 ст.
- Паприка солодка – 0,5 ст.
- Чорний перець – 0,5 ч. л.
- Оцет 6% - 1,5 ст.
- Сіль – 1 год. (+ 1 ч.л. для варіння)
- Цукор – 1 ст.
- Соняшникова олія – 6 ст.л.
Як приготувати?
-
Розділіть капусту на невеликі суцвіття - чим дрібніші шматочки, тим краще вони вберуть аромат спецій.
-
Відваріть капусту в окропі з сіллю (1 ч.л. на 1 л води) протягом 3 хвилин. Потім одразу ж перекладіть у крижану воду – так вона залишиться хрусткою.
-
Підготуйте овочі: натріть моркву, наріжте цибулю та солодкий перець тонкими смужками, чилі – дуже дрібно.
Популярні новини заразВідключення світла у лютому: холодна погода та морози повернуть графіки – українців готують
Зодіакальні хижаки: які знаки приховують темний бік і більше за інших схильні стати злочинцями
Як правильно посадити вишню та смородину в саду: секрети гармонійного сусідства
Три знаки Зодіаку, для яких 2025 стане роком вагітності: у кого родина збільшиться
-
Додайте спеції та перемішайте: коріандр, паприку, чорний перець, оцет, сіль, цукор.
-
Розжарите масло і залийте ним салат - цей крок розкриває смак спецій і робить страву особливо ароматною.
-
Дайте настоятися. Перекладіть салат у контейнер, приберіть у холодильник на добу, періодично перемішуйте та пробуйте – можливо, захочеться додати солі чи оцту.
Наступного дня на вас чекає справжній кулінарний вибух! Цей салат - ідеальна закуска до будь-якого столу, будь то сімейна вечеря або галаслива вечірка.
Читайте також:
Рецепт ідеального сніданку: бананові панкейки з шоколадною начинкою
Жульєн відпочиває: рецепт соковитої смаженої печіночки з грибами та беконом у пікантному соусі.