Цей рецепт великодньої паски створює напрочуд смачне та ароматне частування, яке приносить радість пасхальних свят.

Це ностальгічний рецепт, який пов'язує нас із дитячими спогадами — точно такого, як пекли її бабуся та мама.

Інгредієнти:

Для закваски для тіста:

250 мл молока.

1 ст. л. цукру.

Популярні новини зараз

Які надбавки до пенсій можуть отримати українські пенсіонери у квітні 2025 року

Тіна Кароль показала м’язи Шварцнеггера: як співачка підтримує форму і що стоїть за її трансформацією

Як остання цифра вашої дати народження розкриває таємниці майбутнього до 2026 року

Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить

Показати ще

2 ст. л. муки.

50 г свіжих дріжджів чи 3 ч. л. сухих дріжджів.

Для тесту:

6 ст. л. цукру.

0,5 ч. л. солі.

2 ст. л. рослинної олії.

3 яйця.

1 ст. л. сметани.

100 г масла (розм'якшеного).

Родзинки та журавлина (або будь-які сухофрукти) за смаком.

Дрібка куркуми (для кольору).

500 г борошна (плюс додатково для замішування).

Інструкції:

Паски

Почніть з підігріву молока і вилийте його у велику миску. Додайте цукор, борошно та дріжджі, потім збийте всі разом до однорідної маси. Залишіть суміш у теплому місці на 15-20 хвилин, щоб активувати дріжджі.

Як тільки закваска підніметься, додайте в суміш цукор, сіль, рослинне масло, чайну ложку куркуми для кольору та сметану. Все ретельно перемішайте.

Поступово додавайте борошно, що просіює, замішуючи тісто. На цьому етапі додайте промиті родзинки та журавлину (або інші сухофрукти) і розм'якшене масло. Можливо, вам доведеться додати більше борошна, якщо тісто видасться вам занадто липким. Тісто має бути м'яким, але не надто важким чи щільним.

Потім місіть тісто близько 10 хвилин, при необхідності додаючи борошно, поки воно не стане гладким і еластичним.

Помістіть тісто в глибоку миску і накрийте її чистим рушником. Дайте йому піднятися приблизно 1,5 години або поки воно не збільшиться вдвічі.

Як тільки тісто підніметься, розділіть його на порції і сформуйте невеликі паски. Помістіть їх у форми, залишивши місце для подальшого підйому. Дайте їм відпочити протягом 25-40 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 °C. Після нагрівання помістіть паски в духовку і негайно знизьте температуру до 180 °C. Випікати протягом 30-45 хвилин, залежно від розміру форм. Більшим паскам потрібно більше часу.

Після випічки дайте паскам охолонути. Прикрасьте їх на свій смак глазур'ю, посипанням або будь-якими іншими святковими прикрасами.

Нагадаємо, секрети ідеальної випічки на Великдень: як правильно вибирати дріжджі для паски

Раніше «hyser» повідомляв, дефіцит яєць перед Великоднем і різке зростання цін: чого чекати на головне християнське свято

Як повідомляв «hyser», ніжна і соковита буженина на Великдень: рецепт смачного м'яса, яке крутіше за шашлик