Запіканка з молодої капусти, сиру та яєць – для любителів легких, простих, недорогих страв. До складу капустяної запіканки входять яйця, що робить її легкою та повітряною, а ось цибуля та кріп роблять її ароматною, морква – яскравою.
Детальніше про рецепт приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць читайте у нашому матеріалі.
Для приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць знадобляться такі продукти:
- капуста білокачанна (молода) - 500 г;
- сир твердий – 100 г;
- морква – 150 г (2 шт.);
- цибуля ріпчаста - 50 г (1 невеликий);
- кріп свіжий – 10 г;
- молоко - 100 мл;
- яйця – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія рослинна (для змащування форми) - 10 мл.
Отже, для приготування легкої і дуже смачної капустяної запіканки молоду капусту потрібно очистити від верхнього листя і нашаткувати тонкою соломкою на шатківниці або вручну.
Морква теж миємо, чистимо і її потрібно натерти на великій тертці. Додаємо в глибоку миску до капусти.
Цибулю потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів.
ПриватБанк ріже кеш: нові ліміти, через які доведеться планувати кожну гривню
8 продуктів, які тихо гасять запалення у вашому тілі (і ви точно недооцінювали деякі з них)
ПФУ мовчить, а ви втрачаєте гроші: три хитрі способи підняти свою пенсію, про які ніхто не попереджає
Нова мобілізація у 2026 році: що може зміниться для українців
Кріп дрібно нарізаємо, додаємо до овочів.
Жароміцну форму для запікання (приблизно 20х20 см) змащуємо олією.
Викладаємо капустяну масу в жароміцну форму і трохи її потрібно утрамбувати ложкою.
В окремій мисці збовтуємо яйця з молоком, солимо і перчимо по щіпці. Цією масою заливаємо овочеву масу.
Накриваємо верх форми фольгою, запікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці близько 35-40 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки, розміру запіканки та матеріалу форми, що використовується.
За 10 хвилин до закінчення запікання знімаємо фольгу, щоб запіканка трохи зарум'янилася.
