Для котлет із рису, консервованої риби та зелені необхідні такі продукти:
- консерви рибні (сардини в олії) - 230 г;
- рис - 80 г (у сухому вигляді);
- цибуля ріпчаста - 80 г (1 невеликий);
- морква - 50 г (0,5 шт.);
- яйце - 25 г (0,5 шт.);
- кріп свіжий - 15 г;
- часник (невеликий) - 5 г (1-2 шт.);
- борошно - 50 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - 1-2 тріски;
- сухарі панірувальні - 20 г;
- олія рослинна - 60-75 мл (4-5 ст. ложок)
Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію (2 ст. ложки) і викладіть туди овочі.
Обсмажте на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин|мінути|, до м'якості цибулі і моркви.
Зніміть сковороду з вогню та дайте овочам охолонути.
Готовий рис відкиньте на сито та промийте холодною водою. Залишіть, щоб стекла вода.
Рибу розімніть вилочкою і відправте до інших інгредієнтів. Перемішайте.
Додайте половину яйця, всипте борошно (30 г), перець та сіль. Перемішайте.
BMW X7 2027: флагман стає розумним та отримує 900 "коней", ви не повірите, що ховається під капотом
Можуть відібрати квартиру за комуналку? Юристи пояснили всю правду українцям
Олексій Суханов зізнався, як тікав зі побачення: "А що ж ви так робите?"
"Рідкісна дичина": поляки знайшли унікальний пікап на базі "Волги" ГАЗ-21
Кріп промийте та обсушіть, видаліть товсті стебла. Зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Добре все перемішайте.
Для панірування змішайте борошно (20 г) та панірувальні сухарі. Можна використати щось одне.
Обвалюйте котлети в панірувальній суміші.
Розігрійте сковороду з маслом, що залишилося (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети. Обсмажте котлети на вогні трохи нижче за середнє по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Викладіть готові котлети на паперові серветки, щоб забрати зайву олію. Аналогічно обсмажте наступну партію.
Котлети з рису, консервованої риби та зелені готові. Можна подати їх самостійно зі сметаною чи томатним соусом, а також із будь-яким гарніром.
Читайте також:
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі
