Рибу найкраще брати охолоджену - в замороженій міститься набагато менше поживних речовин. Скумбрія - риба досить жирна, і тому корисна, тому вибирайте рибку більшу і жирну. Вона може бути і з головою і вже тривожна, - це не відіграє ніякої ролі. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.

Овочі помийте та почистіть. Намагайтеся зрізати шкірку тонше. Рекомендується нарізати картопля часточками, цибуля пір'ям, а морква кружками.

По краях форми впереміш потрібно викласти овочі, залишивши в центрі місце для риби.

Полийте овочі половиною рослинної олії. Зауважу, що масло може бути будь-яким: від найпростішого соняшникового та кукурудзяного до дорогого оливкового.

Рибу насамперед треба випатрати і видалити обов'язково зябра. Звичайно, ціла риба разом із головою, запечена у формі, виглядатиме дуже красиво. Але така страва незручно їсти, тому голову відрізаємо та нарізаємо тушку на невеликі шматки.

Викладаємо красиво рибку у центр форми.

Популярні новини зараз

Цей бензин повільно вбиває ваш двигун: мільйони водіїв заливають його щодня

Чому кріп уперто не сходить: одна помилка при сівбі може загробити весь урожай

Маєш бронь, але женуть на ВЛК? Юрист пояснив, коли ТЦК перевищує повноваження

Гроші тепер можна витратити навіть онлайн: уряд тихо розширив “Зимову тисячу” і кешбек, що змінилося для українців

Показати ще

Трохи посоліть. Зараз ви можете додати до страви улюблені приправи та надати йому певного відтінку.

Полийте рибу рослинною олією. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Якщо надаєте перевагу більш тушкованому варіанту, то накрийте форму фольгою і готуйте з нею, за 10-15 хвилин до закінчення готування фольгу можна буде прибрати для зарум'янювання.

Читайте також:

В Україну ввезли небезпечний продукт: до нього додано засіб для виведення комах. Що потрібно знати

Українцям починають видавати безкоштовні продукти: як отримати

АТБ порадував українців: можна отримати нову картку знижок. Ціни на продукти вас здивують