Цікава властивість є у кабачків – вдало «видозмінюватися».
Кабачки - 2 кг Кріп - 35 г Петрушка - 25 г Часник - 3-4 зубчики Перець мелений (асорті) - 5 г Горіх мускатний - 8 г Сіль (велика, кухонна) – 30 г Цукор - 75 г Олія соняшникова (нерафінована) - 180 мл Кислота лимонна – 10 гКабачки для цього рецепту краще брати зеленоплідні, із щільною м'якоттю.
Кабачки потрібно кілька разів промити і нарізати кружальцями. Якщо "серединка" м'яка, видаляємо разом із насінням. Продовжуємо нарізати невеликими шматочками.
Укладаємо кабачки в каструлю з емальованим покриттям.
Промиваємо зелень: кріп, петрушку. Подрібнюємо разом із стеблами, закладаємо в каструлю до кабачків.
Часник дрібно нарізаємо, також додаємо в заготовку.
Мінус пенсія: за що виплати можуть обрізати повністю та без попередження
Тільки не дивуйтеся: якими будуть тарифи на світло з 1 січня 2026 року
Ці 10 секунд у заторі можуть вбити твій двигун: про це мовчать більшість водіїв
Нова мобілізація у 2026 році: що може зміниться для українців
Маринуємо 4 години, прикривши тарілкою (при кімнатній температурі). Після закінчення зазначеного часу кабачки віддадуть сік, а з добавками вийде запашний маринад.
Перекладаємо заготівлю в банки, попередньо простерилізувавши їх, заливаючи до шийки маринадом.
Ставимо банки в каструлю з теплою водою, закривши попередньо дно тканинною серветкою. Стерилізуємо 10 хв. (Відлік з моменту закипання маринаду).
Після двох тижнів витримки з'явиться характерний для маринованих грибів смак.
Читайте також:
Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся
Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"
Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою
Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"
