Холодець - це традиційна одеська страва, яка готується з м'яса та бульйону. Прозорий холодець по-одеськи відрізняється своїм насиченим смаком та ароматом, а також є чудовим джерелом білка.

Детальніше про приготування прозорого холодця по-одеськи читайте в нашому матеріалі.

Для приготування прозорого холодця по-одеськи нам знадобиться:

  • Свиняча нога – 1 кг
  • Яловичина (гомілка) - 1 кг
  • Півень - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування прозорого холодця по-одеськи:

  1. М'ясо ретельно промити для прозорого холодця по-одеськи. Свинячу ногу розрізати вздовж, яловичу гомілку розрубати навпіл, півня випатрати і промити.

  2. Залити м'ясо холодною водою і залишити на 2-3 години, щоб вийшли залишки крові перед приготуванням прозорого холодця по-одеськи.

    Популярні новини зараз

    Росія готує новий тиск на Україну: експерт попереджає про найгірший сценарій найближчих місяців

    Коробка-убивця бюджету: чому "ідеальний" автомат із подвійним зчепленням доводить водіїв до бідності

    Один секретний інгредієнт - і ваша cлива дасть урожай на цілий рік раніше, садівники в шоці і ви будете

    "Я їй не вірю": Тарас Тополя напав на Тіну Кароль та розкритикував її пісні

    Показати ще
  3. Злити воду, залити м'ясо холодною водою, поставити на вогонь та довести до кипіння.

  4. Коли закипить, зняти піну з прозорого холодця по-одеськи.

  5. Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та варити 2 години.

  6. Додати в бульйон розрубаного на частині півня.

  7. Довести до кипіння, зняти піну з прозорого холодця по-одеськи.

  8. Накрити кришкою та варити на повільному вогні 4 години.

  9. Очистити цибулину та моркву. Цілими опустити в каструлю з бульйоном.

  10. Додати перець горошком і лавровий лист в прозорий холодець по-одеськи.

  11. Варити ще 1-1,5 години.

  12. Очистити часник, роздавити і додати готовий бульйон.

  13. Посолити до смаку, довести до кипіння і зняти з вогню.

  14. М'ясо вийняти з бульйону, дати охолонути і зняти з кісток.

  15. М'ясо нарізати невеликими шматками. Для тих, хто не любить хрящі та шкіру, нарізати лише м'ясо.

  16. Розкласти м'ясо за глибокими тарілками.

  17. Бульйон з прозорого холодця по-одеськи процідити.

  18. Залити м'ясо у тарілках процідженим бульйоном.

  19. Прикрасити вареною морквою, зеленню або лимоном за бажанням та смаком.

  20. Перекласти тарілки в холодильник або, якщо на вулиці холодно, на балкон і залишити там до повного застигання.

Важливі поради:

  • Для приготування холодця краще використовувати м'ясо з великою кількістю сполучної тканини, що надає йому желеподібної структури.
  • Якщо ви використовуєте яловичину, краще брати не гомілку, а лопатку чи грудинку.
  • Не переварюйте м'ясо, інакше воно буде твердим.
  • Для ароматнішого бульйону можна додати до нього корінь селери, лавровий лист, запашний перець та інші спеції.
  • Якщо ви хочете, щоб холодець вийшов густішим, можна додати до нього желатин.

Читайте також:

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою