В українській кухні найчастіше цибуля використовується як додатковий інгредієнт: з нього готують засмажки та маринади, додають у салати, супи та гарячі страви. Але мало хто здогадується, що цибуля може стати основним інгредієнтом для смачної закуски.
Так, наприклад, в домашніх умовах легко приготувати запечену цибулю в духовці, якщо чітко слідувати крокам у рецепті.
Для цього потрібно насамперед підготувати такі продукти:
- цибуля ріпчаста (будь-яка, і біла, і червона) - 3 штуки;
- рослинна олія – 3 чайн.л.;
- розмарин (або чебрець) – 3 штуки;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком
Важливо!
- Даний рецепт розрахований на великі цибулини, дрібніші запікаються менше часу;
- Замість свіжих гілочок (розмарин або чебрець) можна використовувати сухі трави та спеції за смаком.
Головки цибулі потрібно очистити від зовнішнього лушпиння, залишивши внутрішню. Вимити в холодній воді та кожну головку добре обсушити паперовими рушниками.
Далі потрібно зробити на кожній цибулинці глибокі надрізи хрест-навхрест, не доходячи до її заснування, і трохи розкрити розрізи, що вийшли.
Ці 10 секунд у заторі можуть вбити твій двигун: про це мовчать більшість водіїв
Маєш бронь, але женуть на ВЛК? Юрист пояснив, коли ТЦК перевищує повноваження
Кохання без гальм: яким знакам Зодіаку 2026 року зірве дах і розіб'є старі сценарії
Фінал "Холостяка" з Тарасом Цимбалюком: хто стане його обраницею та коли ми про все дізнаємось
Кожну головку цибулі необхідно укласти на фольгу. Кра фольги підігніть догори, але до кінця не загортайте.
Кожну цибулину полити столовою ложкою олії та посипати сіллю, чорним перцем та щіпкою орегано.
У кожну головку цибулі додати кілька листочків розмарину.
Запікайте цибулю в духовці, попередньо розігрітій до 190 ° С близько однієї години - точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру цибулин. Перевірте готовність, відкривши фольгу - цибуля повинна стати м'якою.
Подати у вигляді гарніру до основної страви з м'яса чи риби.
Чому ви раніше цього не робили? Рецепт швидкої смакоти з фаршу з цибулею та морквою на сковороді
І навіть двох шматочків вам буде мало: рецепт ситного пирога з цибулею та картоплею у духовці
Воно танутиме в роті: рецепт ніжного та соковитого м'яса на цибульній подушці в духовці
Його з'їдають до останньої крихти: рецепт французького картопляного салату з цибулею та гірчицею
