Коли люди чують назву страви – курка Cordon Bleu , то часто вважають, що це дуже складне і їм не під силу. Насправді це просто поєднання курячого філе з шинкою і сиром. Через таку начинку курка після запікання залишається неймовірно соковитою та ароматною, а завдяки паніровці утворюється апетитна хрумка скоринка.

Отже, щоб приготувати фаршироване куряче філе, знадобиться такий набір продуктів:

  • куряче філе без кістки – 4 половинки (по 180 г);
  • шинка (рубана) – 30 г;
  • сир фонтину (подрібнений на тертці) – 30 г;
  • розмарин свіжий (подрібнений) – 1,5 ч. л.;
  • часник (подрібнений) – 2 зубки;
  • перець чорний мелений – 0,25 ч. л.;
  • крекер солоний - 42 кружечки;
  • борошно - 0,5 склянки;
  • яєчні білки (злегка збиті) – 2 шт.;
  • гірчиця дижонська – 2 ст. л.;
  • олія рослинна - 2 ст. л.+1 ст. л.

Насамперед готуємо начинку для фарширування курячого філе.

Велику сковороду розігріти на середньому вогні, змастити 1 ст. ложкою олії. Викласти на сковороду шинку, готувати до коричневого кольору близько 2 хвилин. Додати розмарин та часник, готувати ще 1 хвилину. Перекласти цю масу в миску, дати охолонути за кімнатної температури. Додати сир, перемішати, відставити убік.

У кожному курячому філе зробити поперечний глибокий надріз, ніби утворюючи кишеню. Кожну таку кишеню начинити 2 ст. ложками сирної маси, трохи придавити. Посипати перцем філе.

Крекери викласти у чашу кухонного процесора, подрібнити до утворення крихти. Висипати крихти у тарілку. В іншу тарілку насипати борошно. У третій тарілці трохи збити яєчні білки з гірчицею.

Популярні новини зараз

Чарівний новорічний рецепт: салат "Діана" з плавленим сиром, буряком та магією

Світло не відключать, поки..: з 1 грудня українцям дають новий захист

ПФУ мовчить, а ви втрачаєте гроші: три хитрі способи підняти свою пенсію, про які ніхто не попереджає

Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал

Показати ще

Брати по одному філе, акуратно обваляти в борошні, потім занурити у збиті білки і в кінці в крихітну крихту. Відкласти на дошку. Виконати цю процедуру з усіма філе та паніровкою.

У великій сковороді на середньо сильному вогні розігріти 2 ст. ложки олії, викласти все фаршироване філе, готувати на середньому вогні близько 10 хвилин. Подавати одразу ж.

Читайте також:

Її називають "Грудка під покривалом": рецепт ніжного курячого м'яса по-дивному

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом

Тепер від вас не відстануть - доведеться готувати постійно: рецепт смачного курячого сирного пирога для всієї родини