На святковому столі ефектно виглядає салат із помідорами чері. А ще корисно знати, що в помідорах чері майже в 2 рази більше цукру та сухих речовин, ніж у великоплідних томатах, тому вони солодші.
Помідори (краще чері) – 400 г Цибуля ріпчаста червона – 100 г (2 шт.) Часник – 10 г (2 зубчики) Олія - 45 мл (3 ст. ложки) Мед – 15 г (1 ч. ложка) Перець чилі – 15 г Зелень свіжа (кріп, петрушка) – кілька гілочок Оцет яблучний – 15 мл (1 ст. ложка) Сіль – 1/2 ч. ложки
Помідори чері розрізаємо навпіл.
Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Перець чилі нарізаємо дуже дрібно.
Дрібно рубаємо зелень. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.
У піалу відправляємо подрібнений часник, перець чилі, мед, олію, оцет та сіль.
Перемішуємо.
У великий салатник відправляємо помідори, цибулю та зелень. Вливаємо заправлення.
Популярні новини зараз
Показати ще
Київ у темряві надовго: чому столицю чекає зима без світла і коли стануть легшими графіки відключень
"Соррі, у мене концерт": Джамала зізналася, чому образилася на Melovin і чим її зачепив Нацвідбір
До приходу Червоного Коня: що кожному знаку Зодіаку настав час викинути з життя прямо зараз, інакше 2026 пролетить повз
"Її біль — це війна": Білозір пояснила, чому Софія Ротару не виїхала з Києва
Перемішуємо салат.
Затягуємо салатник харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник щонайменше на 1 годину.
Готовий салат подаємо до столу.
Зазначимо, що помідори черрі багаті на вітамін А, С і фолієву кислоту. Містять велику кількість клітковини, вуглеводів, калію та заліза, а також антиоксидантів, особливо, лікопіну (за деякими даними він має здатність підвищувати стійкість організму до онкологічних захворювань).
Читайте також:
