Ну все, прощавай, смажена картопля - у нас вам новий лідер, який ви точно захочете повторити! Молода картопля тушкована в сметані - це не просто гарнір, це міні-шедевр домашньої кухні: просто, швидко, і смак - пальчики оближеш.
Забудьте про довгі муки з маслом на сковороді, тепер у справі вершкова ніжність та аромат, які гарантують успіх на будь-якому столі.
Чому тушкована картопля зі сметаною – це ідеал?
Тому що в цьому рецепті все по-дорослому: картопля вариться до м'якості, просочується ніжним кремовим соусом зі сметани, а часник, цибуля та кріп додають "родзинку", яка перетворює звичайний гарнір на святкову страву. Так, без зайвого клопоту та проблем.
Що потрібне?
- Молода картопля - 1 кг
- Сметана - 200 г (краще домашня або густа)
- Цибуля - 1 середня головка
- Часник - 4 зубчики (щоб аромат був потужним!)
- Вершкове масло - 20 г
- Борошно - 1 ч.л. (Для легкої загуслій текстури)
- Лавровий лист - 1 шт.
- Чорний перець горошком - 6 шт.
- Кріп - за смаком
- Сіль - за потребою
Як приготувати? Все дуже просто!
- Картоплю очищаємо (або моєму, якщо молода з тонкою шкіркою), ріжемо довільно - можна великими шматками.
- Поки картопля вариться, нарізаємо цибулю маленькими кубиками і дрібно шаткуємо часник і кріп, що залишився.
- На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору - аромат вже починає розноситися кухнею. Додаємо|добавляємо| муку|борошно| і швидко просмажуємо хвилину, щоб соус загуснув.
- У сковороду до цибулі вливаємо сметану, додаємо сіль і обережно перемішуємо.
Картопля зі сметаною, кадр з відео
- Готову картоплю акуратно викладаємо в сметанний соус, додаємо кріп, все перемішуємо і гасимо пару хвилин, щоб просочився ароматами.
Підсумок? М'яка, соковита, ароматна картопля, яка не набридає і ідеально підходить як гарнір до м'яса, риби або курки - а іноді й просто сама по собі чудова.
Палять сірники просто на грядці: дивний трюк дачників, який реально рятує огірки від білої напасті
Перекинути більше не вийде? НБУ залишає жорсткий ліміт на карткові перекази з 1 січня - що зміниться для українців
Рік Червоного Коня: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 2026 рік, дізнайтесь, що на вас чекає
Можуть відібрати квартиру за комуналку? Юристи пояснили всю правду українцям
Забудьте про жирні сліди від смаження та тяжкості – це новий рівень комфорту для твоїх смакових рецепторів. Перевірено: картопля тушкована в сметані - це must-try сезону!
Так що готуйтеся радувати себе та близьких без зайвої метушні. Якщо хочете, щоб на вашому столі завжди був гарнір, який тане в роті та пахне будинком – сміливо беріться за цей рецепт. І пам'ятайте: картоплю тепер не смажать - її гасять зі сметаною, і вона відповідає взаємністю.
Читайте також:
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нові рецепти крабового салату, які підкорюють Україну.
Карпатка із полуницею: рецепт легендарного торта, який підкорює вершини смаку.
Жодний магазин не зрівняється: готуємо кабачкову ікру, як у найкращі радянські часи.
