Українські шеф-кухарі продемонстрували у соціальних мережах, як приготувати традиційний холодець із ідеально прозорим бульйоном — без використання желатину.
Необхідні продукти
Для досягнення натуральної желеподібної текстури він використовує багаті колагеном частини м'яса:
півень - близько 2 кг
свиняча рулька
два свинячі копита
"Мені нічого не диктують": Цимбалюк нарешті пояснив, що насправді йому кажуть у навушник на "Холостяку"
Індексація пенсії у 2026 році скасовується: яких пенсіонерів залишили за дверима
Гроші тепер можна витратити навіть онлайн: уряд тихо розширив “Зимову тисячу” і кешбек, що змінилося для українців
Від Одеської митниці до вбивства: родини злочинців, які катували Данила Кузьміна
морква - 2 шт.
цибуля — 2 шт.
часник - 1 ціла головка
лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль - за смаком
вода - приблизно 3,5 літра
Спосіб приготування:
Копитця слід спочатку ретельно промити під гарячою водою, зіскребаючи шкіру ножем. Свинячу кермо також ретельно промивають. Півня розрізають, промивають зсередини та очищають від внутрішніх органів, таких як легені та печінку. Рульку можна розрізати на дрібніші частини.
Підготовлене м'ясо поміщають у велику каструлю та заливають холодною водою. Як тільки вода закипить, її зливають - це допомагає видалити домішки. Потім м'ясо заливають холодною свіжою водою і знову повільно нагрівають.
Дуже важливо не допускати сильного кипіння. Бульйон повинен залишатися трохи нижче точки кипіння і варитись на повільному вогні близько семи годин. Після цього додають очищену моркву, розрізані навпіл цибулини, спеції, лавровий лист і сіль. холодець продовжує нудитися на повільному вогні ще три години.
Після приготування м'ясо відокремлюють від кісток, дрібно нарізають і розкладають по тарілках. При необхідності в бульйон додають подрібнений часник і додаткову сіль, після чого поливають його м'ясом. Страви залишають остигати до повного застигання.
Кришталево чистий бульйон виходить тільки в тому випадку, якщо уникати кипіння протягом всього процесу приготування. Надлишки жиру легко видаляються після остигання бульйону - найкраще це робити після того, як виймете м'ясо.
Нагадаємо, смачна та ароматна скумбрія: рецепт засолювання по-новому, який захопить будь-кого
Раніше «hyser» повідомляв, найсмачніший торт без випікання – крутіший за "Тірамісу", рецепт не тільки на Новий рік
Як повідомляв «hyser», найсмачніший салат із оселедця, картоплі та яблук з перепелиними яйцями: цей рецепт затьмарить "Шубу" та Олів'є"
