Соковиті, просочені ароматом та смаком запеченого бекону, кабачки та м'яка, з апетитною рум'яною скоринкою картопля – ідеально для сімейного обіду чи вечері!

Картопля молода - 600 г Кабачки або цукіні – 600 г (2 шт.) Бекон – 120 г Часник - 3-4 зубчики Олія - ​​2-3 ст. ложки Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки Часник сухий – 0,5 ч. ложки Чебрець свіжий - 2-3 гілочки Соль - 1 ч. ложка

Кабачки або цукіні вимийте, наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Посоліть і залиште на дошці на 5-10 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів.
Струсіть воду з кабачків і викладіть на дно форми злегка внахлест один на одного так, щоб вони повністю закривали дно форми для запікання.

Бекон наріжте невеликими пластинками.

Викладіть бекон на кабачки.

Картопля дуже ретельно вимийте щіткою, обсушіть і наріжте скибочками приблизно 0,4-0,5 см завтовшки.

Часник наріжте платівками.
Перекладіть картоплю в миску, додайте сіль, сухий часник, чорний перець чи інші спеції на смак. Влийте олію і додайте часник.

Популярні новини зараз

Українці за кордоном залишаться ні з чим: біженців масово позбавлять виплат та допомоги

Ці автомобілі реально не вмирають: 4 бренди, що долають 400 тисяч км без проблем

П'ятеро обраних: які знаки Зодіаку зірвуть джекпот удачі до кінця грудня 2025 року

"Два роки з бронню": син Дмитра Коляденка відверто розповів, чому його не мобілізували і де він працює

Показати ще

Викладіть у форму для запікання скибочки картоплі також злегка внахлест один на одного.

Запікайте кабачки з картоплею 25 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 25-30 хвилин.

Подавайте страву у гарячому вигляді, присипавши свіжою зеленню чебрецю, кропу чи петрушки.