У грудні кухня перетворюється на маленьку лабораторію свята: хочеться, щоб кожен салат виглядав ошатно, але не вимагав півгодинних «танців» навколо нього.
"Діана" - саме такий варіант. Листковий, ефектний, яскраво-буряковий і напрочуд гармонійний. У ньому немає важких інгредієнтів, зате є ніжність, хрускіт горіхів і той самий баланс, який робить страву святковою.
Салат "Діана", кадр з відео
Інгредієнти
2 моркви
100 г чорносливу
150 г майонезу
140 г плавленого сиру
3 яйця
2 відварені буряки
100 г смажених волоських горіхів
Сіль - за смаком
Як приготувати салат «Діана»?
Морква та чорнослив. Моркву натріть на великій тертці. Чорнослив дрібно наріжте. Змішайте їх із невеликою кількістю майонезу - це буде перший шар салату.
Плавлений сир. Покладіть сир у морозилку на 10-15 хвилин - так він легше треться. Натріть його і рівномірно розподіліть поверх морквяно-чорносливової основи.
Яйця. Зваріть круто. Білки натріть більше, жовтки - дрібніші. Викладіть шар яєць, за бажання злегка промажте майонезом.
Буряк та горіхи. Буряк натріть на великій тертці, горіхи подрібніть ножем або потовкніть.
Салат "Діана", кадр з відео
Змішайте їх з ложкою-двома майонезу і щіпкою солі. Розкладіть буряково-горіховий шар зверху.
Фінальні штрихи. Прикрасьте салат візерунком із майонезу, зеленню або горіховою крихтою. Поставте в холодильник мінімум на годину - шари просочаться, і смак стане більш насиченим.
Салат "Діана", кадр з відео
Салат "Діана" - це той випадок, коли прості продукти збираються в маленьке святкове диво. Він виглядає ошатно, не перевантажує новорічний стіл і відмінно поєднується майже з будь-якими гарячими стравами. Готуйте його заздалегідь, пробуйте на смак, додавайте свій фірмовий штрих — і нехай ваш грудень буде таким яскравим, як цей салат.