Закрити помідорину зиму – завдання №1 для кожної господині. Ще б пак, такі помідори відмінно підходять до будь-якого гарніру або м'ясної страви.

Отже, щоб замаринувати солодкі помідори із цибулею на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • помідори – 600 грам;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник – 4 зубчики;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • перець горошком – 4 штуки;
  • вода - 0.5 л.;
  • сіль (велика кам'яна) – 1 стол.л.;
  • цукор – 2.5 стол.л.;
  • столовий оцет (9%) – 20 мл.;
  • петрушка – 5 грам;
  • кріп - 5 грам;
  • листя вишні – 2 штуки;
  • листя смородини – 2 штуки.

Важливо!

  • Маринувати помідори можна будь-якого ступеня стиглості (червоні, бурі або зелені), головне, щоб овочі були цілими і не зіпсованими.
  • На літрову банку потрібно брати плоди невеликого розміру та із щільною шкіркою.

Помідори ретельно миємо. Примірники з дефектами – темними плямами та плодоніжками – краще відкласти для салату.

Далі в місці кріплення плодоніжки в кожному плоді потрібно зробити прокол зубочисткою, щоб шкірка на них під час заливання окропом не луснула.

Популярні новини зараз

Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Часник очистіть від лушпиння і наріжте великими шматочками.

Зелень для маринування ретельно помийте та просушіть.

Банки помийте із содовим розчином і простерилізуйте будь-яким зручним способом.

Зелень покладіть на дно банки, додайте кілька шматочків часнику та цибулі. Зверху викладіть помідори, овочі потрібно укладати щільно. Наповніть банки помідорами до плічок. У чайнику чи іншому посуді закип'ятіть воду. Влийте окріп у банку з помідорами.

Важливо!

  • Вливати гарячу воду потрібно тонким струмком і намагатися потрапляти в центр, щоб скло не лопнуло від окропу.

Банки з помідорами накрийте чистими кришками та залиште на 10-15 хвилин.

Потім воду зі банок злийте в емальовану каструлю. Додайте цукор, сіль, лавровий лист і доведіть воду до кипіння, помішуючи ложкою, щоб сипучі повністю розчинилися. Коли маринад закипить, влийте оцет, дайте йому знову закипіти і вимкніть вогонь.

На другий раз заливаємо помідори маринадом по самі краї банки - це потрібно для того, щоб при закочуванні в банку не залишилося повітря. Накриваємо стерилізованою кришкою і закочуємо.

Банки переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі на ніч до повного остигання, після чого заготовки потрібно прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Читайте також:

Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме

Не забудьте це зробити влітку: чим треба підгодувати виноград, щоби врожаю вистачило і на сік, і на вино