Заморожування фруктів та ягід – оптимальний спосіб збереження вітамінів та поживних речовин. З фруктів найкраще переносять таке зберігання груші, персики та абрикоси, сливи, айва, інжир, диня та кавун, а також яблука.
Яблука можна заморозити цілком, але вони займатимуть багато місця і після розморожування їх складніше нарізати на скибочки. Тому найкращий варіант – заморозити скибочками, але й тут є секрет.
Так, щоб яблука не перетворилися на кашу, і не злиплися в холодильнику, рекомендується застосовувати "відкрите заморожування".
Насамперед яблука потрібно використовувати міцні, без ознак псування. Їх потрібно добре вимити у проточній воді та обсушити. Далі вирізати серцевину та нарізати скибочками.
Деко або плоску страву застелите плівкою і покладіть шматочки в один шар. Якщо їх багато, зробіть кілька шарів, перестелівши кожен плівкою. Заморожуйте 3-4 години, а потім складіть у пакет.
Важливо!
СолоХа розкритикувала Тіну Кароль після Євробачення: "Хочеться правди й щоб без кумівства"
У Києві запроваджують обмеження для авто: що варто знати і які машини не впустять в столицю
Зірки шепочуть про гроші: які знаки Зодіаку можуть зірвати фінансовий куш у найближчі тижні
Ostrovskyi запросив заміжню Настю Каменських на побачення: по суперечці та з рахунком 50 на 50
- Найкраще заморожувати яблука порційно (наприклад, для пирога), щоб потім використовувати весь вміст пакету.
- Яблучні часточки легко вбирають сторонні запахи з морозилки, тому за можливості рекомендується користуватися вакууматором.
Заморожені фрукти зберігаються у морозильнику 3-6 місяців. Якщо вони зберігаються довше, вони можуть почати втрачати свій смак або текстура може погіршитися.
Важливо!
- Дуже зручно на упаковках з домашнім заморожуванням робити етикетки, де вказувати, що заморожено і коли (пишіть олівцем, тому що чорнило з ручки може потекти).
Найкраще морожені яблука підійдуть для випічки – пирогів, млинців, пиріжків, пюре чи смузі, бо текстура заморожених та розморожених фруктів м'якша, ніж у свіжих.
Читайте також:
Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо