- Болгарський перець 1 кг
- Рис 220 грам
- Фарш м'ясний 500 грам
- Цибуля ріпчаста 80 грам
- морква 160 грам
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Рис миємо кілька разів, після чого викладаємо в каструлю. Заливаємо водою у пропорції 1:1,5. Це означає, що на 200 г рису знадобиться 300 мілілітрів води. Трохи солимо. Відправляємо каструлю на вогонь. Варимо рис до готовності.
Перець болгарський миємо під проточною водою. Акуратно зрізаємо верхівку, там де кріпиться плодоніжка. Виймаємо насіннєву коробочку. Для цього не поспішаючи тягнемо плодоніжку, разом з нею вийде і насіннєва коробочка. Перець можна повторно помити, щоб видалити насіння, що залишилося всередині.
Перець болгарський миємо під проточною водою. Акуратно зрізаємо верхівку, там де кріпиться плодоніжка. Виймаємо насіннєву коробочку. Для цього не поспішаючи тягнемо плодоніжку, разом з нею вийде і насіннєва коробочка. Перець можна повторно помити, щоб видалити насіння, що залишилося всередині.
Моркву тонко очищаємо, миємо. Натираємо на середній тертці. Цибуля ріпчаста чистим від лушпиння. За допомогою гострого ножа ріжемо його дуже дрібними кубиками.
Фарш з'єднуємо з відвареним рисом. Солимо і перчимо на смак. Сюди ж вирушаємо й овочі: морква з цибулею. Добре перемішуємо.
Наповнюємо підготовленою сумішшю перець. Дуже зручно це робити за допомогою чайної ложки. Наповнювати потрібно щільно, добре утрамбовуючи.
На велику обробну дошку викладаємо перець так, щоб він не стикався один з одним. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на одну годину.
Після закінчення зазначеного часу відправляємо дошку з перцем у морозилку. Залишаємо на чотири-п'ять годин. Добре заморожений на дошці перець повинен мати ледь помітний на своїй поверхні. Якщо перець все ж таки виявився хоч трохи м'яким, його слід залишити на дошці довше.
Пакуємо вже заморожений перець у щільний пакет із застібкою. Також можна зберігати у пластиковому контейнері. Фасувати потрібно невеликими партіями, щоб вистачило на дві-три порції.
А взимку перець можна готувати будь-яким зручним способом: у мультиварці, у духовці, на плиті.
Фарш з'єднуємо з відвареним рисом. Солимо і перчимо на смак. Сюди ж вирушаємо й овочі: морква з цибулею. Добре перемішуємо.
Наповнюємо підготовленою сумішшю перець. Дуже зручно це робити за допомогою чайної ложки. Наповнювати потрібно щільно, добре утрамбовуючи.
На велику обробну дошку викладаємо перець так, щоб він не стикався один з одним. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на одну годину.
Після закінчення зазначеного часу відправляємо дошку з перцем у морозилку. Залишаємо на чотири-п'ять годин. Добре заморожений на дошці перець повинен мати ледь помітний на своїй поверхні. Якщо перець все ж таки виявився хоч трохи м'яким, його слід залишити на дошці довше.
Пакуємо вже заморожений перець у щільний пакет із застібкою. Також можна зберігати у пластиковому контейнері. Фасувати потрібно невеликими партіями, щоб вистачило на дві-три порції.
А взимку перець можна готувати будь-яким зручним способом: у мультиварці, у духовці, на плиті.