Куряча грудка в медовому соусі виходить соковита, ніжна, з характерним солодкувато-цитрусовим смаком. Курячі грудки в медовому соусі можна подавати з будь-яким гарніром: картоплею, рисом, гречею або свіжими овочами. Також грудку можна використовувати для приготування салатів або як частину бутербродів.

Щоб приготувати курячі грудки в медово-лимонному соусі, для початку необхідно підготувати всі інгредієнти за списком:

  • курячі грудки – 500 грам;
  • мед - 3 стол.ложки;
  • винний оцет білий – 1 стол.л.;
  • бальзамічний оцет (Використовуємо бальзамічний соус) – 1 стіл. ложка;
  • лимони – 0.5 штуки;
  • рослинна олія – 2 стол.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.
Курячі грудки помийте під проточною водою і обсушіть рушником.

Розріжте грудку навпіл, не відокремлюючи від кістки. Якщо використовуєте куряче філе, цей крок пропустіть.

Займіться приготуванням маринаду для грудки. Натріть цедру лимона на дрібній тертці. Дуже важливо обережно зняти верхній жовтий шар до білої частини шкірки лимона. Біла частина дуже гірчить і може надати маринаду неприємного присмаку. Однієї чайної ложки цедри буде цілком достатньо. Далі вичавте з половини лимона сік і з'єднайте його з лимонною цедрою.

Додайте до лимонного соку мед, бальзамічний соус, білий винний оцет, олію. Ретельно перемішайте до однорідної маси.

Курячі грудки посоліть і поперчіть до смаку, залийте маринадом і перемішайте. Скільки часу маринувати курячу грудку? Достатньо буде 1 години.

Популярні новини зараз

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Показати ще

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання олією і викладіть на неї курячі грудки. Зверху накрийте форму фольгою так, щоб фольга не стикалася з курячою грудкою. Надішліть випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.

Після закінчення часу зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин (зверху можете додатково змастити грудку залишками маринаду, меду або олією для утворення апетитної скоринки).

Читайте також:

Спробуйте цю красу з пельменями або макаронами: рецепт смачного соусу з помідорів з цибулею, часником та зеленню

Не зрівняється ні з яким кетчупом: рецепт найсмачнішого домашнього соусу з помідорів на зиму

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт узбецьких пельменів "Чучвара" з рубаного м'яса в томатному соусі