Навесні та влітку для багатьох господинь приготувати зелений борщ — не проблема, адже головне, щоб була свіжа зелень.
І якщо щавель не завжди під рукою, не біда — кропива стане чудовою заміною! Ця рослина часто трапляється на шляху, а корисні властивості її не поступаються щавлю. До того ж на смак борщ майже не відрізнятиметься від традиційного, тому спробуйте та збережіть цей рецепт у своїй кулінарній колекції.
Що потрібно для приготування:
- 2 курячих філе
- 4 картоплини
- сіль та чорний перець — за смаком
- 2 цибулини
- 100 г кропиви
- 3 яйця
Як готувати:
-
Спочатку приготуємо бульйон: варимо куряче філе разом з цілою цибулиною (її можна не розрізати — так буде зручніше потім витягнути) та додаємо сіль і перець. Варимо 30 хвилин, після чого виймаємо цибулю.
-
Тим часом готуємо кропиву. Її треба ретельно промити під водою, обдати окропом, а потім нарізати, як зазвичай нарізають щавель.
-
Тепер нарізаємо картоплю соломкою та додаємо в готовий бульйон.
Популярні новини заразМасове відрахування студентів та мобілізація? Нові правила у ВНЗ вразять навіть жінок
Включив радіо у машині - отримав штраф: про що треба пам'ятати українцям
Інна Бєлєнь та Олександр Терен: плани на майбутнє та мрії про велику родину пари з шоу "Холостяк"
Ігор Зотько долучився до збору на морські дрони Sea Baby а ініціативи платформи UNITED24
-
Через 15 хвилин варіння додаємо до борщу нарізану кропиву. Перемішуємо та за бажанням додаємо ще якусь зелень — петрушку чи кріп.
-
Збиваємо яйця та поступово вливаємо їх в борщ, швидко перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Варимо ще 2-3 хвилини.
-
Вимикаємо вогонь і подаємо борщ до столу гарячим, доповнивши сметаною та сухариками.
Читайте також:
Манник зі сливами стане вашим улюбленим десертом: рецепт, за який вам цілуватимуть ноги.
Домашня червона ікра своїми руками: коштує копійки, а на вигляд і смак, як із магазину – рецепт.