Навесні та влітку для багатьох господинь приготувати зелений борщ — не проблема, адже головне, щоб була свіжа зелень.

І якщо щавель не завжди під рукою, не біда — кропива стане чудовою заміною! Ця рослина часто трапляється на шляху, а корисні властивості її не поступаються щавлю. До того ж на смак борщ майже не відрізнятиметься від традиційного, тому спробуйте та збережіть цей рецепт у своїй кулінарній колекції.

Зелений борщ з кропивою, зображення: klopotenko.com

Що потрібно для приготування:

  • 2 курячих філе
  • 4 картоплини
  • сіль та чорний перець — за смаком
  • 2 цибулини
  • 100 г кропиви
  • 3 яйця

Як готувати:

  1. Спочатку приготуємо бульйон: варимо куряче філе разом з цілою цибулиною (її можна не розрізати — так буде зручніше потім витягнути) та додаємо сіль і перець. Варимо 30 хвилин, після чого виймаємо цибулю.

  2. Тим часом готуємо кропиву. Її треба ретельно промити під водою, обдати окропом, а потім нарізати, як зазвичай нарізають щавель.

  3. Тепер нарізаємо картоплю соломкою та додаємо в готовий бульйон.

    Популярні новини зараз

    Масове відрахування студентів та мобілізація? Нові правила у ВНЗ вразять навіть жінок

    Включив радіо у машині - отримав штраф: про що треба пам'ятати українцям

    Інна Бєлєнь та Олександр Терен: плани на майбутнє та мрії про велику родину пари з шоу "Холостяк"

    Ігор Зотько долучився до збору на морські дрони Sea Baby а ініціативи платформи UNITED24

    Показати ще
  4. Через 15 хвилин варіння додаємо до борщу нарізану кропиву. Перемішуємо та за бажанням додаємо ще якусь зелень — петрушку чи кріп.

  5. Збиваємо яйця та поступово вливаємо їх в борщ, швидко перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Варимо ще 2-3 хвилини.

  6. Вимикаємо вогонь і подаємо борщ до столу гарячим, доповнивши сметаною та сухариками.

Зелений борщ, кадр з відео

Читайте також:

Манник зі сливами стане вашим улюбленим десертом: рецепт, за який вам цілуватимуть ноги.

Домашня червона ікра своїми руками: коштує копійки, а на вигляд і смак, як із магазину – рецепт.