Куряча печінка від природи ніжна та ароматна, але у поєднанні з правильними інгредієнтами вона перетворюється на вишукану страву.
Цей рецепт з хрумким беконом, земляними грибами та пікантним соусом на основі сої посилює соковитість печінки та створює глибокий, ситний смак.
Інгредієнти:
6-8 смужок бекону (нарізаного кубиками).
2 цибулини (подрібнені).
150 г грибів (нарізані скибочками).
Чим підгодувати полуницю на початку літа, щоб ягоди не були кислі та не згнили? Головні помилки та лайфхаки
Віктор Павлік шокуюче звернувся до сестри: вперше за довгий час відбулось публічне зізнання
Хочете збирати велику картоплю цебрами? Спробуйте голландський метод, весь секрет у вирощуванні
Від "пука в обличчя" до операційної: як один випадок з колишнім став причиною семирічного пекла для дівчини
450 г курячої печінки (замоченої у молоці на 1 годину, потім злитої).
30 г масла.
1 ст. л. соєвого соусу.
2 ст. л. муки.
180 мл курячого бульйону чи води.
2 ст. л. рослинної олії.
Сіль та перець (за смаком).
Інструкції:
Нагрійте олію в сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаний кубиками бекон і обсмажуйте близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте нарізану цибулю і готуйте до розм'якшення.
Додайте гриби та обсмажуйте ще 3–5 хвилин.
Потім перекладіть суміш на тарілку, залишивши близько 2 столових ложок жиру у сковороді.
Розігрійте жир, що залишився в сковороді. Додайте курячу печінку та обсмажте до повної готовності, періодично перевертаючи.
Вийміть її і відкладіть разом із сумішшю бекону.
У тій же сковороді розтопіть масло і додайте борошно і соєвий соус, безперервно помішуючи протягом хвилини.
Повільно влийте курячий бульйон (або воду), помішуючи до однорідної маси.
Приправте сіллю та перцем, потім дайте соусу покипіти, поки він не загусне.
Після цього поверніть курячу печінку, бекон, цибулю та гриби в сковороду.
Ось і все, перемішайте разом і дайте прогрітися протягом декількох хвилин.
Читайте також:
Домашня червона ікра своїми руками: коштує копійки, а на вигляд і смак, як із магазину – рецепт