Котлети - улюблена страва багатьох, що ідеально підходить для обіду, вечері або навіть швидкого перекусу. Однак досягти м'яких і соковитих котлет може бути непросто, особливо якщо фарш виявиться занадто сухим.
На щастя, є один простий інгредієнт, який може перетворити навіть найжорсткіше м'ясо на ніжну досконалість.
Професійні кухарі зазначають, що звичайні «розм'якшувачі», такі як хліб, молоко чи вівсянка, не завжди гарантують бажану текстуру. Справжнім гравцем, який змінює правила гри, є харчова сода.
Вона допомагає утримувати вологу у фарші, одночасно виступаючи як натуральний розпушувач, гарантуючи, що котлети залишаться легкими, м'якими і не розваляться під час приготування.
Для найкращого результату змішайте харчову соду з крохмалем, який покращить текстуру та запобіжить надмірній сухості. Ідеальне співвідношення - 0,5 чайної ложки соди на 500 г фаршу.
Так, саме цей рецепт добре підходить для свинини, яловичини чи змішаного фаршу. Для котлет із птиці сода не потрібна, тому що курка та індичка від природи ніжні.
Як пережити ретроградний Марс: ритуали сили для кожного знака Зодіаку на лютий
Нові пенсії "розірвуть" гаманець вже за місяць: масштабний перерахунок не за горами
Дональд Трамп у справі: гучна заява про Україну, переговори за мир та новий порядок – Путін оніміє
Картопля вродить так, що доведеться виносити десятками відер: секрети городників щодо вирощування коренеплоду
Інгредієнти:
Свинячий фарш - 500 г.
Білий хліб – 60 г.
Цибуля - 45 р.
Куряче яйце - 1 шт.
Чеснок — 1 зубчик
Сода харчова — 0,5 ч. л.
Панірувальні сухарі - 50 г
Рослинна олія - 45 г.
Сіль, чорний перець - на смак.
Спосіб приготування:
Покладіть фарш у глибоку миску. Додайте дрібно нарізану цибулю, часник і хліб (попередньо замочений та розім'ятий).
Все ретельно перемішайте, потім додайте соду, сіль і перець. Розбийте яйце і перемішайте знову до повного змішування.
Для того, щоб покращити текстуру, відбийте фарш, піднімаючи та вдаряючи його назад у миску. Залишіть на 15–20 хвилин, щоб сода активувалася та наситила суміш повітрям.
Потім сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте в гарячій олії по 7 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Після того, як усі котлети будуть обсмажені, покладіть їх назад у сковороду, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 15 хвилин для додаткової ніжності.
Нагадаємо, як приготувати домашній паштет з курячої печінки: ніжний рецепт з натуральних інгредієнтів
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачну піцу з батона та будь-яких продуктів у будинку: соковитий рецепт за 10 хвилин
Як повідомляв «hyser», качка по-пекінськи й поряд не стояла: царський рецепт із квашеною капустою та яблуками