Домашній майонез - ідеальна альтернатива покупним версіям, оскільки він виготовлений зі свіжих натуральних інгредієнтів і не містить шкідливих добавок.

У мережі досвідчені кухарі оприлюднили простий рецепт приготування майонезу всього з одного яйця, який буде готовий лише за кілька хвилин.

Інгредієнти:

1 яйце.

200 мл соняшникової олії.

1 ч. л. яблучного оцту (або лимонного соку).

Популярні новини зараз

Мобілізація, ТЦК та хаос на блокпостах: українці "зірвалися", що відбувається

Прогноз погоди в Україні від бабака Тимка: весна буде ранньою, тваринку навіть не довелося будити

Ольга Сумська і несподіваний поцілунок не з чоловіком: як Віталій Козловський збентежив акторку

Ось вона, справжня "Барбі": жінка з найбільшими губами у світі показала себе без косметики

Показати ще

1 ч. л. цукру.

1/2 чайної ложки солі.

1 ч. л. гірчиці (американської чи звичайної).

За бажанням: сухий часник та перець для додаткового смаку.

Домашній майонез

Інструкції з приготування:

Спочатку переконайтеся, що всі інгредієнти кімнатної температури, особливо яйце.

Потім розбийте його в склянку або півлітрову банку. Додайте соняшникову олію, оцет або лимонний сік, цукор, сіль, гірчицю та будь-які додаткові спеції, такі як часник та перець.

Помістіть блендер на дно ємності, не піднімаючи його. Почніть змішувати на низькій швидкості. Головне — тримати блендер нерухомо внизу, щоб яйце та масло перетворилися на емульсію.

Як тільки майонез загусне і займе більше половини банки, ви можете поступово підняти блендер і змішати решту інгредієнтів, поки все не буде добре перемішано.

Зберігати його потрібно в герметичному контейнері в холодильнику до 5 днів.

Нагадаємо, рецепт неймовірного домашнього сиру в духовці: як приготувати корисний продукт заощадивши гроші

Раніше «hyser» повідомляв, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніше за будь-який паштет чи котлет

Як повідомляв «hyser», як приготувати ідеальні котлети: секрети пишної та соковитої м'ясної страви, рецепт