Паска крафін - це вишукане поєднання традиційної пасхи і ніжного крафіну, який надає цьому десерту неймовірну легкість і аромат.

Соковите тісто, з додаванням цитрусових та меду, запечене до золотистої скоринки, — це не просто випічка, а справжній святковий момент для вашого столу!

Паска Краффін, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Борошно - 750 г
  • Сухі дріжджі – 12 г (або живі дріжджі – 36 г)
  • Яйця - 2 шт.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор — 130 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Ванілін - 0,5 ч.л.
  • Цедра апельсина, лимона, мандарину – по 1 ч.л. кожного
  • Мед — 30 г
  • Вершкове масло - 80 г
  • Вершкове масло - 100 г (для змащування форми та готових крафінів)

Приготування:

  1. Підготовка тіста
    У глибокій мисці з'єднайте борошно, сухі дріжджі, цукор, ванілін та сіль. В окремій мисці збийте яйця та жовтки, додайте мед та розтоплене вершкове масло (80 г). Додайте туди цедру цитрусових - це додасть вашій випічці чудовий аромат! Поступово влийте рідку суміш у борошно, замішуйте тісто. Воно має бути м'яким та еластичним.

    Приготування крафіну, кадр з відео

  2. Підйом тіста
    Перекладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно піднялося і збільшилося в об'ємі. Цей час використовуйте для підготовки форми та інших інгредієнтів.

    Популярні новини зараз

    Що робити на дачі з 14 по 20 квітня: місячний календар городника нагадує

    Григорій Решетник показав рідкісне фото з підліткових років: "Мені - 14, і я з Миколаєва"

    Скандали за 15 хвилин і хто переможе: секрети сварок Наді Дорофєєвої та Михайла Кацуріна

    Посилки отримати не зможете: Укрпошта та Нова посада закривають відділення

    Показати ще
  3. Формування крафінів
    Коли тісто підніметься, обомніть його та розділіть на кілька частин (залежно від розміру вашої форми). Кожен шматочок розкотіть у пласт, намажте розтопленим вершковим маслом (100 г), посипте цукром та ваніліном, за бажання додайте трохи горіхів або родзинок.

  4. Згортання та викладання
    Пласт тесту поверніть у рулет і наріжте на шматочки, потім акуратно покладіть їх у форму. Крафіни не повинні заповнювати форму до краю - залиште місце для того, щоб вони ще піднялися.

  5. Випікання
    Розігрійте духовку до 180 °C. Поставте форму з|із| тестом в розігріту духовку і випікайте протягом 40-45 хвилин|мінути|, орієнтуючись на свою духовку. Якщо верх крафінів починає дуже сильно підрум'янюватися, прикрийте їх фольгою, щоб вони не підгоріли.

  6. Подача
    Після того як готові крафіни, дайте їм трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на грати. Коли вони повністю охолонуть, можна покрити їх глазур'ю або посипати цукровою пудрою, щоб надати завершеності.

Паска Краффін, кадр з відео

Читайте також:

Як приготувати смачну та ароматну паску: хвалений рецепт на Великдень від наших бабусь.

Сирна паска з вишнею та білим шоколадом: ідеально для Великодня-2025, рецепт.