Легенда "МайстерШеф", відомий український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво представив свій вишуканий рецепт святкової паски з тіста для бріош.
У цій версії, використовується класична французька техніка випічки, в результаті чого виходить неймовірно пишна випічка, що тане в роті — ідеально підходить для вашого святкового столу.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 500 г.
Цукровий пісок – 150 гр.
Сухі швидкорозчинні дріжджі – 16 г.
Перед Великоднем: що відбувається у найтихіший день Великого тижня 19 квітня
"Нафтогаз" попередив українців про витік газу: перевірте, щоб не стати черговою жертвою
На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи
Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски
Дрібна сіль – 10 г.
Яйця – 350 г (зважені без шкаралупи).
Вершкове масло – 300 г (несолене, холодне).
Цукати або родзинки – 200 г.
Апельсиновий сік чи коньяк – 70 мл.
Покрокові інструкції:
Для початку почніть із замочування родзинок або цукатів в апельсиновому соку, коньяку чи бренді. Цей крок наповнить фрукти ароматом та пом'якшить їх.
Змішайте борошно, цукор, сіль та сухі дріжджі у великій мисці. Додайте яйця і перемішайте.
Почніть замішувати вилкою, потім продовжуйте вручну, доки не сформується грубе тісто.
Поступово вмішайте холодне масло по одному маленькому кубику за раз (10-12 г за раз). Продовжуйте замішувати, поки воно повністю не ромішається і стане гладким. Залиште тісто підніматися за кімнатної температури на 2–2,5 години.
Після цього акуратно вмішайте цукати або родзинки в тісто, що піднялося. Потім накрийте і поставте його в холодильник на ніч.
Вранці розділіть охолоджене тісто на порції та помістіть у змащені маслом форми для тортів. Змастіть верхівки сумішшю жовтка і молока і дайте їм піднятися, доки вони не піднімуться.
Також обов'язково змастіть верхівки ще раз яйцем. Випікайте у попередньо розігрітій духовці за температури 180 °C. Протягом перших 10 хвилин увімкніть пару (можна поставити піддон із гарячою водою на дно духовки). Заберіть джерело пари і продовжуйте випікати ще 30 хвилин до золотистого кольору та готовності.
Як зазначає Ектор, завдяки нічному відпочинку та поступовому додаванню масла ці паски виходять виключно ніжними та ароматними – справжнє свято весни та оновлення.
Нагадаємо, фаршировані яйця на Великдень: простий і дуже смачний рецепт із грибами
Раніше «hyser» повідомляв, соковиті та смачні домашні ковбаски на Великдень: рецепт і вдома посмажити, і шашлик замінити
Як повідомляв «hyser», ніжна і соковита буженина на Великдень: рецепт смачного м'яса, яке крутіше за шашлик