Хочете здивувати своїх близьких чудовим домашнім десертом на Великдень? Цей сметанний торт без випічки саме те, що вам потрібно. Це легкий, кремовий і смачний десерт, що не вимагає зусиль, так як для нього духовка не потрібна.

Ідеально підходить для тих, хто цінує баланс насолоди та м'якості, цей десерт стане улюбленим у сім'ї з першого укусу.

Інгредієнти?

Для основи:

300 г шоколадного пісочного печива

120 г масла (розтопленого)

Популярні новини зараз

Не пропусти: шалений зорепад Оріоніди 2025 обвалить нічне небо України, коли дивитись

ЄС "закриває двері" для українців? Тимчасовий захист завершується, що чекає на мільйони біженців

Путін читав Трампу історію Стародавньої Русі, Дональд мало не вийшов: що насправді діялося на Алясці

Йод і зеленка - секретна зброя дачника: 5 проблем, які вони вирішують швидше, ніж хімія з магазину

Показати ще

1 столова ложка молока

Для кремової начинки:

150 г цукру

50 г борошна

2 яйця

400 г сметани

100 г масла (розм'якшеного)

10 г ванільного цукру

Покрокове приготування:

У каструлі збийте цукор та борошно. Додайте яйця і перемішайте до однорідної маси без грудочок. Влийте сметану і знову перемішайте, щоб змішати. Поставте на слабкий вогонь, постійно помішуючи, поки суміш не загусне - вона повинна нагадувати пудинг.

Коли вона закипить, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню та поставте каструлю в миску з крижаною водою для охолодження. Періодично помішуйте, щоб не утворилася скоринка. Накрийте харчовою плівкою та відставте убік.

Потім подрібніть печиво на дрібну крихту за допомогою блендера або кухонного комбайна. Змішайте крихти з розтопленим маслом, додайте молоко і перемішуйте до тих пір, поки текстура не стане схожа на мокрий пісок.

Залишіть близько третини суміші для посипання. Суміш, що залишилася, викладіть на дно і стінки круглої роз'ємної форми діаметром 20-22 см. Охолодіть в холодильнику не менше години, щоб вона затверділа.

В окремій мисці збийте розм'якшене масло з ванільним цукром до утворення пишної маси. Поступово додайте охолоджений крем, перемішуючи до отримання однорідної кремоподібної маси.

Після цього вилити кремову начинку в охолоджений корж і розрівняти верх. Посипте крихтою печива, що залишилася, для текстури і прикраси. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше 5 годин чи ніч, щоб дати торту застигнути, а смакам змішатися.

Як пофарбувати яйця в ефектний фіолетовий колір на Великдень: рецепт без хімії вразить кожного

Раніше «hyser» повідомляв, соковиті та смачні домашні ковбаски на Великдень: рецепт і вдома посмажити, і шашлик замінити

Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята