Хочете здивувати своїх близьких чудовим домашнім десертом на Великдень? Цей сметанний торт без випічки саме те, що вам потрібно. Це легкий, кремовий і смачний десерт, що не вимагає зусиль, так як для нього духовка не потрібна.
Ідеально підходить для тих, хто цінує баланс насолоди та м'якості, цей десерт стане улюбленим у сім'ї з першого укусу.
Інгредієнти?
Для основи:
300 г шоколадного пісочного печива
120 г масла (розтопленого)
Рецепт на швидку руку, коли залишився 1 день: сирна паска на Великдень-2025, як сирки з дитинства
Тіна Кароль "підловилась" в готельному номері за цікавим заняттям: тепер це побачила вся Україна
19-річна донька Ольги Фреймут Злата вивалила груди серед Лос-Анджелесу, мама одразу відреагувала
"Це була брехня?" - переможниця "Холостяка-13" Інна Бєлєнь відповіла на звинувачення у фальшивому романі
1 столова ложка молока
Для кремової начинки:
150 г цукру
50 г борошна
2 яйця
400 г сметани
100 г масла (розм'якшеного)
10 г ванільного цукру
Покрокове приготування:
У каструлі збийте цукор та борошно. Додайте яйця і перемішайте до однорідної маси без грудочок. Влийте сметану і знову перемішайте, щоб змішати. Поставте на слабкий вогонь, постійно помішуючи, поки суміш не загусне - вона повинна нагадувати пудинг.
Коли вона закипить, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню та поставте каструлю в миску з крижаною водою для охолодження. Періодично помішуйте, щоб не утворилася скоринка. Накрийте харчовою плівкою та відставте убік.
Потім подрібніть печиво на дрібну крихту за допомогою блендера або кухонного комбайна. Змішайте крихти з розтопленим маслом, додайте молоко і перемішуйте до тих пір, поки текстура не стане схожа на мокрий пісок.
Залишіть близько третини суміші для посипання. Суміш, що залишилася, викладіть на дно і стінки круглої роз'ємної форми діаметром 20-22 см. Охолодіть в холодильнику не менше години, щоб вона затверділа.
В окремій мисці збийте розм'якшене масло з ванільним цукром до утворення пишної маси. Поступово додайте охолоджений крем, перемішуючи до отримання однорідної кремоподібної маси.
Після цього вилити кремову начинку в охолоджений корж і розрівняти верх. Посипте крихтою печива, що залишилася, для текстури і прикраси. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше 5 годин чи ніч, щоб дати торту застигнути, а смакам змішатися.
Як пофарбувати яйця в ефектний фіолетовий колір на Великдень: рецепт без хімії вразить кожного
Раніше «hyser» повідомляв, соковиті та смачні домашні ковбаски на Великдень: рецепт і вдома посмажити, і шашлик замінити
Як повідомляв «hyser», хрусткі картопляні зрази з ніжними грибами: простий рецепт, коли душа хоче свята