Очищену картоплю наріжте тонкими кружальцями.
Підготуйте форму для запікання (моя – розміром 19х22 см та висотою 5 см). Дно та бортики форми змастіть олією.
У підготовлену форму рівномірно викладіть картопляні скибочки, формуючи перший шар запіканки.
Посипте картопля сіллю (0,25 ч. ложки), чорним меленим перцем (щіпка) та меленою паприкою (0,5 ч. ложки).
Куряче філе промийте та наріжте маленькими кубиками.
У миску розбийте яйця та викладіть сметану. Всипте мелену паприку (0,5 ч. ложки), куркуму, суміш італійських трав і по щіпці солі та чорного меленого перцю.
Як вибрати "вдалу" дату для весілля, переїзду та бізнесу: пояснює нумеролог
Українці за кордоном залишаться ні з чим: біженців масово позбавлять виплат та допомоги
Секретний хіт Нового року: м'ясо по-французьки, через яке гості не відходять від столу, рецепт
Київ у темряві надовго: чому столицю чекає зима без світла і коли стануть легшими графіки відключень
Віночком збовтайте всі інгредієнти до однорідного стану.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Половину натертого сиру відправте в яєчно-сметанную суміш.
Сметанно-сирною сумішшю, що вийшла, залийте картоплю і куряче м'ясо.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.
Викладіть цибулю на шар курячого м'яса.
Помідор промийте, виріжте місце прикріплення плодоніжки. Наріжте помідор тонкими кружальцями.
Викладіть скибочки помідора поверх цибулі.
Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Потім поверхню запіканки присипте тертим сиром, що залишився.
Поверніть запіканку назад у духовку і запікайте ще 20 хвилин до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками
