Запіканка з куркою, картоплею та вершками приготовлена в духовці – гарний варіант для смачної вечері або ситного обіду.
Отже, щоб приготувати ніжну та ароматну картоплю, запечену з куркою та сиром у вершках, насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- куряче філе – 700 г;
- сир твердий – 200 г;
- вершки жирністю 20% - 200 мл;
- олія рослинна - 45-60 мл (3-4 ст. ложки);
- сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
- часник сушений – 0,5 ч. ложки;
- хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
- приправа для картоплі – 1 ч. ложка;
- перець чорний мелений - 1 щіпка.
Важливо!
- Вершки краще взяти жирністю 20-30%, буде смачніше.
Картопля очистіть і наріжте тонкими скибочками, товщиною приблизно 0,2 см. Можна скористатися овочерізкою.
Форму для запікання змастіть олією (1 ст. ложка) і викладіть у форму картопляні скибочки внахлест.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Присипте 0,5 ч. ложки солі та приправою для картоплі.
Злегка збризкайте картоплю олією (1 ст. ложка) і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Поки картопля готується в духовці, потрібно підготувати курячу грудку. Нарізаємо куряче філе невеликими кубиками, розміром приблизно 2х2 см.
Перекладіть м'ясо птиці в глибоку миску, додайте сушений часник, хмелі-сунелі, трохи меленого перцю та 0,5 ч. ложки солі. Влийте 1-2 ст. ложки рослинної олії і перемішайте, розподіляючи олію та прянощі по шматочках курки. Залишаємо маринуватися протягом 1 хвилини.
Твердий сир натріть на великій тертці.
Через 20 хвилин картопля в духовці дійшла до напівготовності.
Акуратно дістаєте форму з духовки і поверх картоплі рівномірно розподіляємо шматочки обсмаженої курки.
Далі потрібно вилити у форму вершки та рівномірно викласти по поверхні курячого філе натертий сир.
Запікайте курку з картоплею у вершках при температурі 180 градусів ще 20 хвилин, до повної готовності картоплі.
Лопаткою розкладіть тарілку, додайте свіжу зелень, овочі і подавайте до столу.
Читайте також:
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною