Апетитні і смачні курячі гомілки в томатно-сметанном соусі не залишать байдужими нікого. Це швидкий та легкий рецепт ситної страви, що готується в одній сковороді. У цьому рецепті чудово поєднується ніжне куряче м'ясо, яке тушкується в соусі з помідорами та паприкою.
Отже, щоб приготувати курячі гомілки, тушковані в кремовому соусі у стилі угорської кухні, знадобиться такий набір продуктів:
- курячі гомілки - 500 г;
- помідор – 100 г;
- цибуля ріпчаста - 60 г;
- часник – 20 г (3-4 зубчики);
- томатне пюре – 200 г;
- сметана – 90 г;
- паприка мелена - 2 ч. ложки;
- борошно – 15 г (1 ст. ложка);
- сіль за смаком:
- перець чорний мелений - 1 щіпка;
- олія рослинна - 30 мл (2 ст.ложки);
- олія вершкове - 30 г;
- петрушка свіжа - 5 г (2-3 гілочки)
Курячі ніжки потрібно промити та обсушити. Посолити (0,25 ч. ложки) і поперчити.
На розігріту сковороду наливаємо олію, додаємо шматочок вершкового масла, викладаємо курячі гомілки і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору з кожного боку. Приблизно 5 хвилин. Потім викладіть гомілки у тарілку.
Важливо!
- Для того щоб курка краще просмажилася, зробіть надріз на гомілках, акуратно пройшовшись по верхній частині суглоба гострим ножем. У цьому випадку м'ясо значно швидше приготується і краще просочиться соусом.
Цибулю і часник очистіть, дрібно наріжте.
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
У помідора видаліть місце кріплення плодоніжки. Наріжте дрібними кубиками помідор.
Помідор, часник і цибуля перекладіть у сковороду, що звільнилася. Обсмажте на середньому вогні 5-6 хвилин, перемішуючи.
Додайте паприку та обсмажте, помішуючи, ще 2 хвилини.
До решти інгредієнтів додайте томатне пюре та сіль (щіпка), перемішайте.
Влийте воду (250 мл), перемішайте все до отримання однорідного соусу і доведіть до кипіння.
Через деякий час гомілки переверніть і готуйте ще 10 хвилин під кришкою. Потім перекладіть ніжки у тарілку.
Добре все перемішайте. Поверніть ніжки у сковороду.
Гасіть на повільному вогні ще 3 хвилини після закипання.
Додаємо в сковороду дрібно нарізану петрушку, перемішуємо та подаємо ніжки, полив соусом.