Похрумтіти взимку маринованим огірком на втіху любить кожен.
Огірки – 900-950 г Буряк - 200 г Часник - 50 г Оцет 9% - 40 мл Лаврові листи – 6-9 шт. Листя вишні – 9 шт. Вода - 600 мл Перець чорний горошком – 15 шт. Сіль – 25 г Цукор - 50 гр
Банки та кришки вимиваємо із содою, ретельно промиваємо чистою водою, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Зубчики часнику очищаємо.
Буряк очищаємо від шкірки, вимиваємо і нарізаємо невеликими тонкими скибочками.
На дно банок укладаємо часник. Потім додаємо буряки. Після цього щільно заповнюємо банки скибочками огірків.
Накриваємо банки кришками та залишаємо на 5-7 хвилин.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Воду з огірків зливаємо у каструлю (у мене вийшло 500 мл). Нам знадобиться 600 мл води, тож я додала ще 100 мл.
У каструлю з водою додаємо лаврове листя та чорний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Доводимо маринад до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.
Потім додаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
У кожну банку з огірками додаємо по 3 листочки вишні.
Після закипання маринад вливаємо в банки з огірками, намагаючись, щоб лаврове листя та перець рівномірно розподілилися по банках.
Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. Вода повинна доходити до плічок банок. Доводимо воду до кипіння та стерилізуємо огірки 8-10 хвилин.
Після цього банки виймаємо та закочуємо кришками.
Перевертаємо банки з огірками догори дном.
Обгортаємо банки теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.
Мариновані огірки з буряком готові. Зберігаємо заготівлю в темному прохолодному місці.