Усі погодяться, що домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом із магазину. Ще б пак, у ньому немає загусників, консервантів та інших шкідливих добавок.
Сьогодні приготуємо кетчуп із помідорів із яблуками на зиму. У яблуках міститься багато пектину, а отже, соус буде густим, насиченим та ароматним.
Для приготування кетчупу з помідорів із яблуками на зиму підготуємо продукти за списком:
  • помідори – 2 кг;
  • цибуля ріпчаста - 200 грам;
  • яблука – 250 грам;
  • столовий оцет – 80 мл.;
  • гвоздика - 0.25 чайн.л.;
  • цукор - 220 грам;
  • кухонна сіль - 1 стол. (без гірки)
  • кориця – 0.5чайн.л.;
  • перець гострий мелений - 2 чайн.
важливо!
  • Помідори краще брати стиглі, м'ясисті, але якщо таких немає, підійдуть будь-які, адже ми будемо отримувати сік, а потім його уварювати.
  • Спеції можна вибирати будь-які за смаком.

Спочатку миємо помідори, розрізаємо їх на середні шматочки. Пропустіть помідори через соковитискач, який на виході дасть чистий помідорний сік без макухи.

Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.

Яблука помийте, зніміть з них шкірку, також розріжте на 4 частини та виріжте серцевину.

Подрібніть цибулю та яблука в м'ясорубці або блендері в кашку. Якщо хочете зробити кетчуп гострішим, то можна додати перчик чилі, подрібнивши його разом із цибулею та яблуками.

Відправте томатне пюре і яблучно-цибулеву кашку в зручну і каструлю, що підходить за розміром, і перемішайте.

Поставте каструлю на помірний вогонь. Як тільки маса закипить, додайте сіль, цукор, оцет, корицю та мелений перець.

Популярні новини зараз

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

А ось гвоздику потрібно завернути в марлевий мішечок, зв'язати ниткою у вузлик. Опускаємо мішечок зі спеціями в соус і варимо разом з ним, проте наприкінці його потрібно видалити.

Все ретельно перемішайте та уварюйте кетчуп до потрібної густоти при регулярному помішуванні – приблизно дві години. На виході має вийти 1 літр готового кетчупу.

Поки готується кетчуп, простерилізуйте зручним для вас способом банки та кришки від них.

Розлийте готовий гарячий кетчуп стерилізованими баночками потрібного розміру і закочуємо стерилізованими кришками.

Гарячі банки переверніть дном догори, накрийте ковдрою і дайте повністю охолонути.

Читайте також: