Аджика зі слив та яблук - це неймовірно ароматний та гострий соус, який стане чудовим доповненням до м'ясних страв, риби та овочів. При цьому багато хто любить додавати таку аджику в плов чи пасту, щоб надати їм екзотичного смаку.
Аджика з яблуками та сливами може бути приготовлена ​​різними способами в залежності від уподобань та рецептури. Пропонуємо рецепт класичної аджики, яку можна приготувати в домашніх умовах та порадувати своїх близьких.
Необхідні продукти для аджики:
  • сливи – 1 кг.;
  • яблука – 200 грам;
  • часник – 100 грам;
  • болгарський перець – 200 грам;
  • помідори – 400 грам;
  • сіль – 1 стол.л.;
  • цукор - 100 грам;
  • перець гострий стручковий – 50 грам;
  • цибуля - 200 грам.

Сливу добре миємо, надрізаємо посередині і дістаємо кісточки. У рецепті вказано чисту вагу очищеної сливи. Яблука ріжемо та прибираємо насіння.
2. Помідори миємо, надрізаємо хрест на хрест і опускаємо на хвилину в окріп, після чого перекладаємо у блюдо з холодною водою. Шкірка знімається дуже просто.
3. Перці промиваємо та очищаємо від плодоніжки та насіння.
4. Зубчики часнику і так само очищаємо.
5. Нарізаємо на довільні шматочки, щоб зручно було подрібнювати на м'ясорубці. Після чого перекладаємо в каструлю та варимо 50-60 хвилин. Як маса злегка загуснула, додаємо пропущений через прес часник, сіль, цукор та спеції. Проварюємо ще півгодини.
6. Киплячу аджику розкладаємо по простерилізованим банкам, перевертаємо, накриваємо теплим пледом і залишаємо так до охолодження. Потім прибираємо у прохолодне місце.

Читайте також:

Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі