- сливи – 1 кг.;
- яблука – 200 грам;
- часник – 100 грам;
- болгарський перець – 200 грам;
- помідори – 400 грам;
- сіль – 1 стол.л.;
- цукор - 100 грам;
- перець гострий стручковий – 50 грам;
- цибуля - 200 грам.
Сливу добре миємо, надрізаємо посередині і дістаємо кісточки. У рецепті вказано чисту вагу очищеної сливи. Яблука ріжемо та прибираємо насіння.
2. Помідори миємо, надрізаємо хрест на хрест і опускаємо на хвилину в окріп, після чого перекладаємо у блюдо з холодною водою. Шкірка знімається дуже просто.
3. Перці промиваємо та очищаємо від плодоніжки та насіння.
4. Зубчики часнику і так само очищаємо.
5. Нарізаємо на довільні шматочки, щоб зручно було подрібнювати на м'ясорубці. Після чого перекладаємо в каструлю та варимо 50-60 хвилин. Як маса злегка загуснула, додаємо пропущений через прес часник, сіль, цукор та спеції. Проварюємо ще півгодини.
6. Киплячу аджику розкладаємо по простерилізованим банкам, перевертаємо, накриваємо теплим пледом і залишаємо так до охолодження. Потім прибираємо у прохолодне місце.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі