Різдвяний піст починається пізно восени, пропонуючи можливість для духовних роздумів та відкриття нових кулінарних вражень. Його тривалість залежить від використовуваного календаря:

Новий юліанський календар: з 15 листопада до 24 грудня.

Юліанський календар: з 28 листопада до 6 січня 2025 року.

Хоча піст часто має на увазі обмеження у харчуванні, він також надихає на творчість у приготуванні унікальних та смачних страв.

Запечений мінтай з апельсином, рецепт та інгредієнти:

Мінтай: 2 цілі риби.

Популярні новини зараз

Це потрібно дізнатися до початку 2025: які випробування пройдуть усі знаки Зодіаку в рік Змії

Новий рік буде вегетеріанський: як змінилися ціни на курятину та свинину перед початком зими

Володимир Зеленський "пройшовся" по військовим: "Генерал, який не був у окопі - не генерал"

Сніг випав несподівано, а удобрити город не встигли: чи є сенс вносити підживлення після цього

Показати ще

Апельсин: 1 великий, нарізаний кружальцями.

Оливкова олія: 2 столові ложки.

Спеції та приправи: 2 чайні ложки (за смаком).

Прованські трави: 2 чайні ложки.

Приготування та інструкції:

Натріть мінтай оливковою олією, спеціями та прованськими травами. Залишіть маринуватися на 10-20 хвилин.

Мінтай

Також зробіть надрізи впоперек риби (шкіркою догори), не прорізаючи її до кінця.

Вставте часточки апельсина у надрізи.

Потім помістіть рибу в рукав для запікання і проколіть рукав голкою в кількох місцях, щоб виходила пара.

Готуйте в духовці за температури 180 °C протягом 30–40 хвилин.

Для золотистої скоринки розріжте рукав протягом останніх 10 хвилин запікання.

Ця яскрава страва поєднує м'який смак мінтаю з яскравим цитрусовим присмаком апельсина, що робить його одночасно легким і святковим - ідеальне доповнення до вашого пісного меню.

Читайте також:

Голубці всім уже набридли: новий рецепт курячих рулетиків з капустою, які оцінить навіть шкідлива дитина

Неможливо втриматися: запіканка з м'ясом та квашеною капустою у сметанному соусі – рецепт з Румунії

Секрет ідеальних вареників по-українськи: рецепт пишного, повітряного тіста, і не лише