Пельмені - це те, що рятує багатьох, коли нема чого їсти або ліньки готувати. Досить просто кинути в морозилку упаковку і все, ситна вечеря забезпечена у будь-який час.

А ще краще не купувати в магазині напівфабрикати, а приготувати самостійно. Тим більше, коли є рецепт пельменів, які не розвалюються та не тріскаються при варінні.

Пельмені, кадр з відео

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно - 600 г;
  • Вода холодна – 275 мл;
  • Сіль - 1 ч.л.;
  • Оцет 5% - 1 ст.
  • Оливкова олія - ​​3,5 ст.л.

Інгредієнти для м'ясної начинки:

  • Фарш - 500 г;
  • Цибуля - 2 шт.;
  • Петрушка сушена - 1 ч. л.;
  • Сушений кріп - 1 ч.л.;
  • Холодна вода - 100 мл;
  • Сіль - 1,25 ч.л.;
  • Перець запашний;
  • Чорний перець;
  • Сушений часник;
  • Паприка.

Приготування пельменів:

Просіюємо в окрему тару борошно. У мисці з холодною водою змішуємо сіль, оливкову олію та оцет.

Вимішуємо тісто, не додаючи більше рідини та борошна. Приблизно 5 хвилин вимішуємо тісто на робочій поверхні до гладкого не липкого стану.

Поки готуємо начинку, залишаємо тісто у целофані у холодильнику. Для фаршу нарізаємо максимально дрібно цибулю, викладаємо її в холодну воду.

Популярні новини зараз

Новий рік минув – ціни опустилися: супермаркети знизили вартість мандарин, а що з апельсинами

Леся Нікітюк відповіла на чутки про свого нареченого: "Піду міняти євро"

Морози -20, снігопади та вимкнення світла: погода в січні зірветься з котушок

Анна Трінчер у мікро бікіні закип'ятила температуру: навіть погода змінилася навколо

Показати ще

Фарш солимо, висипаємо до нього перець чорний мелений, запашний, сушений часник, паприку, сушену петрушку та кріп. Зливаємо воду з цибулі, викладаємо її теж у фарш, вимішуємо.

Поступово при замісі начинки додаємо холодну воду. Важливо, щоб фарш при цьому не став рідким.

Перекладаємо фарш у кондитерський мішок та залишаємо в холодильнику на 10 хвилин. Ділимо тісто на 4 рівні частини і розкочуємо кожну частину в тонкі пласти качалкою від центру до країв.

За допомогою склянки чи спеціальної форми вирізаємо кола із тіста. Зціджуємо на круги начинку та запечатуємо всередині, а протилежні кінчики тіста скріплюємо. Отримані пельмені викладаємо на лист, посипаний борошном. Також можна використовувати пельменіцю для ліплення.

Варимо пельмені у каструлі із підсоленою водою. Можна також додати в киплячу воду кілька невеликих цибулин і лаврових листів. Через 5 хвилин кладемо у воду пельмені та перемішуємо.

Коли пельмені піднімуться вгору у воді, варимо їх 5 хвилин.

Домашні ледачі пельмені, кадр з відео

Читайте також:

І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.

5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.

Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.