Пельмені - це те, що рятує багатьох, коли нема чого їсти або ліньки готувати. Досить просто кинути в морозилку упаковку і все, ситна вечеря забезпечена у будь-який час.
А ще краще не купувати в магазині напівфабрикати, а приготувати самостійно. Тим більше, коли є рецепт пельменів, які не розвалюються та не тріскаються при варінні.
Інгредієнти для тесту:
- Борошно - 600 г;
- Вода холодна – 275 мл;
- Сіль - 1 ч.л.;
- Оцет 5% - 1 ст.
- Оливкова олія - 3,5 ст.л.
Інгредієнти для м'ясної начинки:
- Фарш - 500 г;
- Цибуля - 2 шт.;
- Петрушка сушена - 1 ч. л.;
- Сушений кріп - 1 ч.л.;
- Холодна вода - 100 мл;
- Сіль - 1,25 ч.л.;
- Перець запашний;
- Чорний перець;
- Сушений часник;
- Паприка.
Приготування пельменів:
Просіюємо в окрему тару борошно. У мисці з холодною водою змішуємо сіль, оливкову олію та оцет.
Вимішуємо тісто, не додаючи більше рідини та борошна. Приблизно 5 хвилин вимішуємо тісто на робочій поверхні до гладкого не липкого стану.
Поки готуємо начинку, залишаємо тісто у целофані у холодильнику. Для фаршу нарізаємо максимально дрібно цибулю, викладаємо її в холодну воду.
Новий рік минув – ціни опустилися: супермаркети знизили вартість мандарин, а що з апельсинами
Леся Нікітюк відповіла на чутки про свого нареченого: "Піду міняти євро"
Морози -20, снігопади та вимкнення світла: погода в січні зірветься з котушок
Анна Трінчер у мікро бікіні закип'ятила температуру: навіть погода змінилася навколо
Фарш солимо, висипаємо до нього перець чорний мелений, запашний, сушений часник, паприку, сушену петрушку та кріп. Зливаємо воду з цибулі, викладаємо її теж у фарш, вимішуємо.
Поступово при замісі начинки додаємо холодну воду. Важливо, щоб фарш при цьому не став рідким.
Перекладаємо фарш у кондитерський мішок та залишаємо в холодильнику на 10 хвилин. Ділимо тісто на 4 рівні частини і розкочуємо кожну частину в тонкі пласти качалкою від центру до країв.
За допомогою склянки чи спеціальної форми вирізаємо кола із тіста. Зціджуємо на круги начинку та запечатуємо всередині, а протилежні кінчики тіста скріплюємо. Отримані пельмені викладаємо на лист, посипаний борошном. Також можна використовувати пельменіцю для ліплення.
Варимо пельмені у каструлі із підсоленою водою. Можна також додати в киплячу воду кілька невеликих цибулин і лаврових листів. Через 5 хвилин кладемо у воду пельмені та перемішуємо.
Коли пельмені піднімуться вгору у воді, варимо їх 5 хвилин.
Читайте також:
І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.
5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.
Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.