Після галасливих новорічних застіль і звичних салатів іноді хочеться чогось незвичайного, що нагадає про тепло, сонячне світло і яскраві смаки.

Якщо ви теж відчуваєте це почуття, пропонуємо рецепт, який перенесе вас у світ гастрономічної насолоди - курка в кисло-солодкому соусі з овочами та ананасами. Легкість у приготуванні, гармонія смаків та незвичайні поєднання – ось що робить цю страву справжнім кулінарним хітом.

Курка в кисло-солодкому соусі, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Філе курки - 500 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль - 4 ст.
  • Сіль та чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія - ​​4 ст.л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Консервований ананас – 250 гр.
  • Рисовий соус - 2 ст.л.
  • Соєвий соус - 4 ст.л.
  • Томатная паста — 2 ст.л.
  • Мійод — 4 ст.
  • Сухий часник – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Філе нарізати на невеликі шматочки розміром приблизно 1,5 х 1,5 см.

  2. Посолити, поперчити шматочки і обваляти їх у крохмалі.

  3. Розігріти сковороду на максимальному вогні, додати рослинне масло і обсмажити курку з усіх боків до золотистої скориночки.

    Популярні новини зараз

    Мобілізація 50+, бронь, відстрочка, заборони та "бусифікація" у 2025: тепер від ТЦК нікому "не втекти"?

    Зима без снігу: як врятувати врожай від підступних морозів

    Школи "повісили" на дітей нові обов'язки: усі залишатимуться після уроків

    Українців попередили про зростання тарифів мобільного зв'язку: Vodafone та Київстар підняли ціни

    Показати ще

    Курка в кисло-солодкому соусі, кадр з відео

  4. Вийняти обсмажене філе, а на сковороду викласти нарізаний болгарський перець, цибулю та консервовані ананаси. Обсмажувати овочі на сильному вогні 3-4 хвилини.

  5. Для соусу змішати рисовий соус, соєвий соус, томатну пасту, мед та сухий часник.

  6. Влити соус в сковороду з овочами, повернути курку і прогріти все на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.

Поради та подача:

Подавати цю страву можна з рисом, який ідеально вбирає соус, або просто як самостійне частування. Аромат ананаса, пікантність часнику та солодкість меду створюють дивовижний баланс смаків.

Курка в кисло-солодкому соусі, кадр з відео

І якщо ви вже почали нудьгувати за яскравими барвами свят, ця страва стане для вас справжньою гастрономічною пригодою, яка подарує заряд позитивних емоцій.

Читайте також:

Починаємо готуватися до Масляної: рецепт млинців з сиром, які у всіх виходять.

Пачка сиру, 25 хвилин і ніякого розкочування коржів: рецепт торта, який подобається всім.