Ідеально запечений птах у поєднанні з овочами та фруктами завжди прикрашає будь-який стіл.
Серед класичних страв качка з квашеною капустою та яблуками виділяється як позачасовий фаворит, привносячи тепло та свято у будь-яку атмосферу.
Інгредієнти (для качки):
1 ціла качка.
1 яблуко.
600 г квашеної капусти.
Мобілізація від 50 років уже почалася: у Раді ошелешили українців – можна готувати рюкзаки
Секрети успішного врожаю моркви: ці помилки залишать вас без урожаю
Школи "повісили" на дітей нові обов'язки: усі залишатимуться після уроків
Пенсії від 5 тисяч гривень: яка має бути зарплата, щоб отримувати такі виплати
2 цибулини.
1/2 чайної ложки цукру.
Рослинна олія.
Сіль та перець за смаком.
Для маринаду:
2 столові ложки олії.
1/2 чайної ложки цукру.
2 зубчики часнику, дрібно нарізаних.
Сіль та перець за смаком.
Інструкції з приготування:
Якщо качка заморожена, розморозьте її наперед. Обсмажте пташку, щоб видалити все пір'я, що залишилося, і зріжте зайвий жир або шкіру.
Ретельно промийте її всередині та зовні, потім промокніть паперовим рушником.
У невеликій мисці змішуємо олію, цукор, сіль, перець і подрібнений часник.
Потім рівномірно покриваємо качку маринадомів усіх сторін.
Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо її на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 5-7 хвилин до розм'якшення.
Очищаємо і нарізаємо кубиками яблуко, потім додаємо його в сковороду. Готуємо ще 1-2 хвилини.
Також втручаємо квашену капусту, приправляємо цукром і перцем і гасимо на повільному вогні 10-15 хвилин. Даємо начинці охолонути.
Наповнюємо порожнину качки підготовленою сумішшю квашеної капусти та яблук. Закріплюємо отвір зубочистками або кухонною ниткою, щоб начинка не вивалилася.
Помістіть качку у форму для запікання.
Після цього розігрійте духовку до 180 °C. Накрийте качку фольгою та запікайте 1,5–2 години.
Ось і все, зніміть фольгу, полийте блюдо соком з форми і запікайте без кришки ще 30 хвилин до золотистої скоринки.
Читайте також:
Секрет ідеальної смаженої риби, як у ресторанах: додайте це до борошна, і ви вразитеся
Справжній ідеальний український борщ: рецепт із квашеним буряком та квасом, якому сотні років
Коли м'ясо – занадто дорого та шкідливо: рецепт соковитих стейків із капусти з крутим соусом