Ідеально запечений птах у поєднанні з овочами та фруктами завжди прикрашає будь-який стіл.

Серед класичних страв качка з квашеною капустою та яблуками виділяється як позачасовий фаворит, привносячи тепло та свято у будь-яку атмосферу.

Інгредієнти (для качки):

1 ціла качка.

1 яблуко.

600 г квашеної капусти.

Популярні новини зараз

Мобілізація від 50 років уже почалася: у Раді ошелешили українців – можна готувати рюкзаки

Секрети успішного врожаю моркви: ці помилки залишать вас без урожаю

Школи "повісили" на дітей нові обов'язки: усі залишатимуться після уроків

Пенсії від 5 тисяч гривень: яка має бути зарплата, щоб отримувати такі виплати

Показати ще

2 цибулини.

1/2 чайної ложки цукру.

Рослинна олія.

Сіль та перець за смаком.

Для маринаду:

2 столові ложки олії.

1/2 чайної ложки цукру.

2 зубчики часнику, дрібно нарізаних.

Сіль та перець за смаком.

Інструкції з приготування:

Якщо качка заморожена, розморозьте її наперед. Обсмажте пташку, щоб видалити все пір'я, що залишилося, і зріжте зайвий жир або шкіру.

Ретельно промийте її всередині та зовні, потім промокніть паперовим рушником.

У невеликій мисці змішуємо олію, цукор, сіль, перець і подрібнений часник.

Потім рівномірно покриваємо качку маринадомів усіх сторін.

Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо її на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 5-7 хвилин до розм'якшення.

Очищаємо і нарізаємо кубиками яблуко, потім додаємо його в сковороду. Готуємо ще 1-2 хвилини.

Також втручаємо квашену капусту, приправляємо цукром і перцем і гасимо на повільному вогні 10-15 хвилин. Даємо начинці охолонути.

Наповнюємо порожнину качки підготовленою сумішшю квашеної капусти та яблук. Закріплюємо отвір зубочистками або кухонною ниткою, щоб начинка не вивалилася.

Помістіть качку у форму для запікання.

Після цього розігрійте духовку до 180 °C. Накрийте качку фольгою та запікайте 1,5–2 години.

Ось і все, зніміть фольгу, полийте блюдо соком з форми і запікайте без кришки ще 30 хвилин до золотистої скоринки.

Читайте також:

Секрет ідеальної смаженої риби, як у ресторанах: додайте це до борошна, і ви вразитеся

Справжній ідеальний український борщ: рецепт із квашеним буряком та квасом, якому сотні років

Коли м'ясо – занадто дорого та шкідливо: рецепт соковитих стейків із капусти з крутим соусом