Якщо у вас завалялися стиглі банани і хочеться чогось смачненького, не поспішайте їх викидати! Пропонуємо приготувати ароматні, м'які та неймовірно смачні бананові кекси з горіхами.
Вони ідеально підійдуть до ранкової кави, затишного чаювання або навіть як корисний перекус.
Інгредієнти:
- 2 стиглих банана (чим м'якше, тим краще!)
- 2 яйця
- 120 г цукру (можна замінити медом)
- 100 мл рослинної олії
- 180 мл молока
- 100 г волоських горіхів (подрібнити, але не в пилюку!)
- 0,5 ч.л. рік
- 250-300 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Готуємо із задоволенням:
-
Підготовка бананів : Розімніть їх вилкою або пробийте блендером до стану пюре.
-
Змішування інгредієнтів : Додайте яйця, цукор і ретельно перемішайте. Потім влийте масло та молоко – тісто має вийти однорідним.
Бананові кекси, кадр з відеоПопулярні новини заразЄвген Кошовий обсипав лисину посипкою на Великдень і вибісив українців: "Цирк поїхав"
Чи настане кінець світу після смерті Папи Франциска? Що кажуть стародавні пророцтва
Податки під час продажу авто: що повинен знати кожен українець
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
-
Сухі компоненти : В окремій мисці з'єднайте борошно, сіль та розпушувач. Поступово введіть у рідку масу, акуратно перемішуючи.
-
Додаємо родзинку : Всипте рубані волоські горіхи і знову розмішайте - вони додадуть кексикам приємну текстуру та горіховий аромат.
-
Випічка : Розлийте тісто за формами, заповнюючи їх на ¾. Випікати при 180 ° C протягом 30-35 хвилин . Готовність можна перевірити зубочисткою - якщо виходить сухий, значить, час діставати!
Корисні поради:
Якщо хочете зробити кекси ще ароматнішими, додайте щіпку кориці або ванільного цукру . Любите шоколад? Сміливо кидайте в тісто жменю шоколадних крапель – це зробить десерт ще смачнішим! Немає волоських горіхів? Їх можна замінити мигдалем, фундуком чи кешью .
Насолоджуйтесь вашими банановими кексами та ділитесь ними з близькими!
Читайте також:
Як приготувати шакшуку: ідеальний сніданок із пряним соусом та ніжними яйцями, рецепт.
Апетитні запечені баклажани з овочами та сиром: вишукане частування, яке ніколи не розчарує.