Курка, фарширована картоплею, в духовці – універсальний рецепт. Цю страву можна приготувати як на сімейну вечерю, так і для святкового столу.
Отже, щоб у духовці приготувати курку, фаршировану молодою картоплею, необхідно насамперед підготувати необхідні інгредієнти:
- курка (тушка) – 1,5 кг;
- картопля молода - 600 г;
- кетчуп – 70 г;
- майонез – 70 г;
- базилік сушений – 1 ч. ложка;
- паприка шматочками / пластівцями - 1 ч. ложка;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Картоплю очистіть та наріжте дрібними кубиками. Викладіть картоплю в глибоку миску і промийте ще раз, щоб видалити крохмаль. До картоплі всипте паприку пластівцями, сушений базилік, куркуму, сіль та мелений чорний перець. Усі інгредієнти начинки добре перемішайте.
Курку заздалегідь промийте та обсушіть паперовим рушником. Обсипте курку зовні і всередині сіллю та меленим перцем.
Для соусу змішайте майонез будь-якої жирності та кетчуп. При необхідності підсоліть і поперчіть.
Змастіть курку соусом з усіх боків.
Перерахунок пенсій 1 квітня провели за новими правилами: що чекає працюючих пенсіонерів
Як остання цифра вашої дати народження розкриває таємниці майбутнього до 2026 року
Зустріч там, де серце: як Міша Кацурін привів іношо чоловіка, щоб порадувати Надю Дорофєєву
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Нафаршуйте курку начинкою з картоплі. Шкіру зафіксуйте зубочисткою так, щоб під час запікання начинка залишилася усередині птиці. Ніжки зв'яжіть кулінарною ниткою.
Покладіть курку в рукав для запікання і готуйте приблизно 1,5 години за температури 200 °С. Щоправда, час запікання залежить від потужності духовки та розміру птиці.
Читайте також:
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
Можна залишитись без урожаю: як по листю баклажанів зрозуміти, що у вас почнуться проблеми