У Німеччині на свята часто роблять мікс оселедця та зеленого яблука. У нас дуже популярний салат оселедець під шубою. А ось у Норвегії свій безпрограшний варіант відомого рецепту.

Отже, щоб зробити норвезький салат з оселедцем і буряком, для початку потрібно підготувати необхідні інгредієнти за списком:

  • оселедець (філе) - 250 грам;
  • майонез – 150 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • картопля – 3 штуки;
  • буряк – 2 штуки;
  • морква – 2 штуки;
  • яблука – 1 штука;
  • цибуля - 1 штука;
  • кріп – 10 грам;
  • перець чорний мелений за смаком
важливо!
  • Оселедець добре поєднується з кислими або кисло-солодкими яблуками. Можна віддати перевагу сортам Симиренка, Чемпіон чи Голден. Якщо шкірка у яблука жорстка, її можна очистити.
  • Салат буде красиво і акуратно виглядати, якщо нарізати всі інгредієнти однаковими за розміром та формою шматочками (наприклад, кубиками).

У майонез додайте чорний мелений перець та перемішайте.

Філе слабосоленого оселедця перевірте наявність великих кісток і наріжте невеликими кубиками.

важливо!

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Показати ще

Для салату можна також використовувати цілий солоний оселедець, проте його потрібно буде попередньо обробити, або готові порційно нарізані філе в маслі або розсолі.

Картоплю, буряк і моркву вимийте, викладіть у каструлю, залийте водою і відваріть у шкірці до готовності. Буряк вариться найдовше, тому його бажано варити окремо. Потім воду злийте, овочі охолодіть. Картоплю та моркву наріжте невеликими кубиками.

Буряк наріжте тонкими кружальцями. Буряки можете використовувати не тільки відварені, але і запечені в духовці.

Яйця зваріть круто, охолодіть та очистіть. Яйця наріжте дрібними кубиками. Як зварити яйця круто? Покладіть в холодну воду, поставте варити на невеликий вогонь. Варіть яйця 9 хвилин після закипання, потім залийте холодною водою та остудіть. Від різкого перепаду температур шкаралупа краще очиститься.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Яблуко ретельно вимийте, обсушіть. Видаліть серцевину із насінням і наріжте невеликими кубиками. Якщо яблуко почне швидко темніти, збризкайте його лимонним соком.

У скляну прозору салатницю (Ø 18-20 см) викладіть шар картоплі та розрівняйте. За бажанням можете деякі шари додатково посолити, але майонез і так непогано справляється із цим завданням. Змастіть його майонезом.

На картоплю розподіліть моркву і змастіть майонезом.

Наступним шаром розподіліть слабосолений оселедець і цибулю. Якщо у вас оселедець в маслі, то змащувати його майонезом необов'язково.

Далі викладіть яблука та полийте їх майонезом.

На яблука розподіліть варені яйця і полийте майонезом, що залишився.

Останнім шаром викладіть скибочки буряків внахлест. Можете також сформувати салат у кулінарному кільці або взагалі перемішати всі інгредієнти між собою (у такому разі буряк теж наріжте кубиками. Поставте салат на 30 хвилин у холодильник.

Перед подачею салат прикрасьте скибочками вареного яйця, моркви, оселедця та кропом.

Читайте також:

Такої соковитої курки ви ще не куштували: рецепт курячої грудки у медовому соусі

Ніжний, смачний та корисний: рецепт соусу з червоної смородини до будь-якого м'яса та шашлику