Якщо ви любите стейки, але шукаєте легшу і здоровішу альтернативу, варіанти на основі овочів можуть бути такими ж ситними.

Наприклад, стейки з капусти - це ароматна і поживна страва, яка сподобається навіть найвідданішим любителям м'яса.

Інгредієнти (для стейків):

1 невеликий качан капусти.

Масло.

Сіль.

Популярні новини зараз

Якщо пюре довго стояло в холодильнику: рецепт картопляних трубочок, щоб не викидати страву

Державна субсидія на опалення: хто може отримати допомогу у 2025 році у розмірі 16 тисяч гривень

Курс долара вдвічі вище? Що чекає гривню в 2025 році

Українцям доведеться масово купувати нові смартфони та гаджети: Київстар, lifecell, Vodafone змусять перейти на інший інтернет

Показати ще

Сушений часник.

Суха паприка.

Для соусу:

Сметана або грецький йогурт.

Цедра лимона.

Насіння гірчиці.

Інструкції з приготування:

Розріжте качан капусти вздовж на круглі скибочки завтовшки близько 1 см, щоб сформувати стейки.

Капуста

Змастіть їх розтопленим маслом, потім приправте їх сіллю, сушеним часником і сухою паприкою димного аромату. Загорніть кожен стейк у фольгу, щоб зберегти вологу під час приготування.

Потім розігрійте духовку до 200 °C. Викладіть загорнуті у фольгу стейки з капусти на лист і запікайте протягом 20-25 хвилин або поки капуста не стане м'якою і злегка карамелізується.

Поки вони запікаються, змішайте сметану або грецький йогурт із цедрою лимона та насінням гірчиці, щоб вийшов пікантний та освіжаючий соус.

Дістаньте блюдо з духовки, розгорніть з фольги і полийте соусом. Подавайте негайно, щоб отримати корисну, ситну страву.

Так, стейки з капусти - чудовий спосіб включити більше овочів у свій раціон, не жертвуючи смаком. Їх насичений, димний смак ідеально поєднується з вершковим, пікантним соусом, роблячи цю страву визначним на будь-якому столі.

Читайте також:

Секрет соковитих і ніжних котлет: чим замінити хліб та яйця для неймовірного смаку, рецепт

Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом

Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт