На святковому столі ефектно виглядає салат із помідорами чері. А ще корисно знати, що в помідорах чері майже в 2 рази більше цукру та сухих речовин, ніж у великоплідних томатах, тому вони солодші.

Помідори (краще чері) – 400 г Цибуля ріпчаста червона – 100 г (2 шт.) Часник – 10 г (2 зубчики) Олія - ​​45 мл (3 ст. ложки) Мед – 15 г (1 ч. ложка) Перець чилі – 15 г Зелень свіжа (кріп, петрушка) – кілька гілочок Оцет яблучний – 15 мл (1 ст. ложка) Сіль – 1/2 ч. ложки


Помідори чері розрізаємо навпіл.

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Перець чилі нарізаємо дуже дрібно.

Дрібно рубаємо зелень. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.

У піалу відправляємо подрібнений часник, перець чилі, мед, олію, оцет та сіль.

Перемішуємо.

У великий салатник відправляємо помідори, цибулю та зелень. Вливаємо заправлення.

Популярні новини зараз

Взимку снігу не буде і всі кущі загинуть: чим посипати землю навколо полуниці вже зараз від вимерзання

Жителям сіл виплатять хорошу грошову допомогу: як отримати до 7 тисяч гривень

Потужні доплати до пенсії: як отримати від 10 тисяч

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Перемішуємо салат.

Затягуємо салатник харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник щонайменше на 1 годину.

Готовий салат подаємо до столу.
Зазначимо, що помідори черрі багаті на вітамін А, С і фолієву кислоту. Містять велику кількість клітковини, вуглеводів, калію та заліза, а також антиоксидантів, особливо, лікопіну (за деякими даними він має здатність підвищувати стійкість організму до онкологічних захворювань).
Читайте також: