У розпал літнього періоду хтось готує на вечерю помідори, фаршировані телятиною та рисом, а хтось ніжні та ароматні кабачки, фаршировані м'ясом та рисом, або ситна та смачна фарширована цибуля-порей. При цьому болгарський перець - найзручніший овоч з усіх овочів, який швидко і легко можна начинити будь-якою начинкою. Ще б пак, чим його тільки не фарширують – овочами, грибами, рибою, сирами тощо.

Щоб приготувати фарширований болгарський перець у духовці, потрібно:

  • перець болгарський – 2 шт. (350 г);
  • ковбаса – 200 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • зелень свіжа (петрушка чи кріп) – 20 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Перці болгарські, наскільки можна, візьміть " пожирнее " і з хвостиками. Сполосніть, не відрізаючи хвостики, розріжте вздовж (наполовину). Акуратно, щоб не зашкодити цілісність половинок перців, видаліть насіннєву коробочку та мембрани.

Для начинки ковбасу потрібно нарізати дрібними шматочками, а сир натерти на великій тертці.

У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо, після чого збиваємо вилкою.

Далі потрібно додати до яєць ковбасу та дві третини тертого сиру, а також дрібно нарубану зелень. Добре перемішати.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

Популярні новини зараз

Можуть відібрати квартиру за комуналку? Юристи пояснили всю правду українцям

Томати кричать про проблеми, але ми їх не чуємо: як листя видає все без аналізів

Невидимий ворог у холодильнику: який сир б’є по серцю сильніше за фастфуд

Тепер ніяк не пересидіти: мобілізація готує сюрприз "ухилянтам"

Показати ще

Перці начинити сирно-ковбасною масою та викласти у форму для запікання.

Зверху посипати тертим сиром, що залишився.

Запікати половинки болгарського перцю, фаршировані ковбасою та сиром, при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

Подавати у гарячому вигляді.

Читайте також:

Так готували наші бабусі: рецепт дивовижних коржиків з м'ясною начинкою та зеленню

Беріть відразу другу тарілку для добавки: рецепт ситних і незвичайних пельменів японською

Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба