Соковиті, ніжні голубці в соусі зі сметани та томатної пасти – завжди смачний та ситний обід чи вечеря. Замініть традиційний рис на булгур - і ви будете приємно вражені.
- булгур - 100 г;
- яловичина – 300 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- свинина – 300 г;
- сіль за смаком;
- пекінська капуста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія;
- паста томатная - 1 ст. л.;
- вода;
- йогурт грецький;
- огірок;
- часник;
- цибуля червона;
- цибуля зелена.
З яловичини, свинини та цибулі робимо фарш, солимо. У фарш додаємо відварений булгур і перемішуємо.
Всі знають, що молодій білокачанній, пекінській та савойській капусті потрібно менше часу для розм'якшення листя, ніж капусті зрілішій. Саме тому для рецепту було обрано пекінську капусту.
З фаршу формуємо однакові кульки, загортаємо в капустяне листя, фіксуємо краї. Підготовлені голубці скласти у каструлю.
Зробимо соус. Для цього грецький йогурт відкидаємо на сито, забираємо зайву вологу, солимо.
Огірок натираємо на тертці, відкидаємо на сито, віджимаємо. З'єднуємо огіркову масу з йогуртом, додаємо натертий часник. Соус викладаємо в миску, посипаємо шаткованою червоною цибулею.
Томати кричать про проблеми, але ми їх не чуємо: як листя видає все без аналізів
Для Червоного Коня: рецепт салату "Підкова удачі" для зустрічі 2026 року
Пенсія відкладається: чому у 2026 році 60 років - уже не гарантія виходу на відпочинок
Настя Каменських знову розізлила українців і вибрала не українську мову: "Дуже шкода, що Ви так вчинили"
Подаємо голубці із соусом, прикрашаємо зеленою цибулею.
Читайте також:
Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців
У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки
Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші
