Малосольні огірки – це одна з головних страв на столі українців улітку. Ще б пак, приготування малосольних огірків вимагає невеликої кількості інгредієнтів і трохи часу, а в результаті виходять смачні малосольні огірочки, якими можна насолоджуватися до будь-якої страви.
Для приготування малосольних огірків знадобляться такі продукти:
- огірки свіжі – 1 кг;
- імбир свіжий – 1 невеликий шматочок;
- часник – 2 зубчики;
- кріп свіжий – 1 пучок;
- сіль - 1½ ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- оцет 9% - 15 мл.
Важливо!
- Сіль краще взяти звичайну кам'яну крупного помелу. Йодована сіль не підходить, оскільки може розм'якшувати шкірку.
Ідеальні для засолювання огірки повинні відповідати деяким критеріям:
- Вибирайте дрібні огірки однакового розміру з тонкою шкіркою і пухирцями - саме такі найбільше підходять для засолювання.
- Плоди, що мають щільну шкірку та гладку поверхню, погано пропускають соляний розчин, і часто соляться нерівномірно.
- Якщо огірки трохи зав'яли, необхідно витримати у холодній воді (можна з додаванням льоду) близько 2 годин.
- Щоб огірки швидше приготувалися, обов'язково потрібно зрізати кінчики або надрізи.
Розріжте овочі вздовж чотирьох частин.
Складіть їх у пакет із застібкою або звичайною мішечок.
Дрібно порубайте імбир, часник та кріп. Додайте до огірків разом із сіллю, цукром та оцтом.
Застебніть або щільно зав'яжіть пакет. Потрясіть, щоб перемішати інгредієнти. Заберіть у холодильник на 2–3 години.
Читайте також:
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсія відсувається: з 2026 українцям доведеться працювати довше - кому і скільки чекати
"Я її кілька разів": Кирила Буданова зловили в незвичному місці і він розповів про вечірні ритуали з дружиною
Софія Ротару у важкому стані: про здоров’я легенди української сцени розповів Олексій Суханов
"Бабине літо" повертається: Україну накриє хвиля тепла до +22°, ось коли ховати куртки
Навіть розсіл захочеться випити: рецепт малосольних помідорів з цибулею та листям селери
Ви не захочете виходити з-за столу: рецепт соковитої курки, фаршированої молодою картоплею
