Котлети з вівсяних пластівців із печерицями - ще одна варіація на тему пісних котлет. Вівсянка у разі виконує місію курячого яйця, тобто " пов'язує " всі овочі воєдино. Крім того, вівсяні пластівці надають цим котлетам якусь смакову основу.
Продукти (на 10 порцій)
Пластівці вівсяні - 150 г Печериці - 250 г Цибуля ріпчаста - 115 г Часник -10 г (2 зубчики) Яйце - 1 шт. Зелень свіжа (петрушка та кріп) - 4-5 гілочок Борошно – 90 г (3 ст. ложки з гіркою) Соль - 1/4 ч. ложки Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки Олія соняшникова - 45 мл (3 ст. ложки)
Закип'ятити будь-яким способом 400 мл води. Вівсяні пластівці залити в мисці окропом і залишити на 30 хвилин для набухання.
Тим часом цибулю очистити та дрібно нарізати.
Печериці промити, обсушити та нарізати дрібними шматочками.
Розігріти сковороду з олією (1 ст. ложка) і обсмажити цибулю та гриби на середньому вогні 8-10 хвилин.
"Два роки з бронню": син Дмитра Коляденка відверто розповів, чому його не мобілізували і де він працює
Мороз проти батареї: чи варто сідати за електромобіль узимку, чи краще не ризикувати
Доплати до пенсії по-новому: якими надбавками порадували пенсіонерів
Найсмачніший торт без випікання – крутіший за "Тирамісу", рецепт не тільки на Новий рік
Часник очистити та пропустити через прес.
Петрушку та кріп дрібно нарізати.
Вбити яйце, всипати борошно.
Все добре перемішати. Фарш виходить щільним.
Сформувати невеликі довгасті котлети. З цієї кількості продуктів вийшло 10 шт.
У чистій сковороді розігріти олію (2 ст. ложки) і викласти туди котлети.
Котлети викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.
Подавати з гарніром, салатом або як самостійну страву.
Читайте також:
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи
Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями
І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами
