Існує багато варіантів приготування фаршированих баклажанів. Пропонуємо нафарширувати баклажан гречкою, грибами та беконом. Начинка виходить такою смачною, що її можна подати як самостійну страву.
- 1 кг баклажанів (або кабачків);
- 150 г грибів;
- 100 г гречки;
- 100 г бекону;
- 100 г сиру;
- 100 г цибулі;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.
Насамперед для приготування начинки, потрібно до готовності відварити гречку. Крупа готується приблизно 20 хвилин.
Баклажани розрізати на дві частини. Вийняти м'якоть і нарізати кубиками (можна використовувати не всю м'якоть).
- цибулю дрібно нарізати;
- гриби нарізати кубиками;
- бекон дрібно нарізати.
На сковороді трохи обсмажуємо бекон (масло додавати не треба). Додати цибулю, трохи обсмажити. Додати гриби. Перемішати.
Перемішати та смажити протягом 15 хвилин.
Додати гречку, перемішати. Забрати з вогню. Трохи остудити.
Рік Червоного Коня: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 2026 рік, дізнайтесь, що на вас чекає
Олексій Суханов зізнався, як тікав зі побачення: "А що ж ви так робите?"
Кохання без гальм: цим 6 знакам Зодіаку у 2026 році пощастить так, що шляху назад вже не буде
Пенсія відкладається: чому у 2026 році 60 років - уже не гарантія виходу на відпочинок
Баклажани викласти у форму для запікання та нафарширувати. Укладайте начинку з гіркою, утрамбовувати не потрібно. Посипати сиром.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Читайте також:
Від такого ви навряд чи відмовитеся: рецепт апетитного паштету з баклажанів із яйцем
Прицмокування вам гарантовано: рецепт курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі
